• Γεια χαρά Επισκέπτης
  • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
  • Αποστολέας Θέμα: Sorrento-Napoli Ιταλίας  (Αναγνώστηκε 6039 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pontikis/tdm850

• Μόνιμος κάτοικος του Forum
    • Total likes: 19
    • Φύλο: Άντρας
    Sorrento-Napoli Ιταλίας
    « στις: Μάιος 25, 2010, 12:03:54 πμ »
  • Publish
  • Μετά από 5 μέρες στην γειτονική Ιταλία επέστρεψα στα πάτρια εδάφη και σκέφτηκα να σας περιγράψω εν συντομία τις εμπειρίες μου. Περιπλανήθηκα στις περιοχές Sorrento και Napoli που βρίσκονται στην νότια (σημαντικό στοιχείο) Ιταλία. Ιταλούς που ρώτησα, λένε ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικά και για την υπόλοιπη Ιταλία. Ευτυχώς, γιατί σε γενικές γραμμές μου άφησαν πικρή γεύση και απογοήτευση.

Το Sorrento είναι μια τουριστική παραλιακή περιοχή, σχετικά όμορφη, περιτριγυρισμένη από πράσινο, ωραία θέα, κάποια όμορφα κτίρια, κήποι, πλατιές και μνημεία,  και η γύρο περιοχή είναι πνιγμένη στις λεμονιές. Το κέντρο της πόλης είναι μικρό, με στενά πετρόστροτα δρομάκια και πολλά τουριστικά μαγαζάκια (που όλα πουλάνε λεμοντσέλο = παραδοσιακό λικέρ λεμονιού και βότκας, σκέτο μπαρούτι). Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα μαγαζιά για φαγητό είναι ένα περίεργο, ανάμικτο πράγμα απ’ όλα. Είναι ταυτόχρονα και πιτσαρία, και κρεπερί, και εστιατόριο, και ζαχαροπλαστείο, και μπαρ, και ψιλικατζίδικο και όλα τέλος πάντων. Και φυσικά δεν μ’ άρεσε  καθόλου αυτό. Όλα ήταν πανάκριβα (πχ κρύο σάντουιτς με μοτσαρέλα και ντομάτα 5 ευρώ) και μετριότατης ποιότητας. Άσε που είχε μόνο πίτσες και μακαρόνια, γιατί τα άλλα ήταν απλησίαστα (25 ευρώ η μερίδα και πάνω). Υπάρχουν πολλοί τουρίστες, ιδικά άγγλοι (εξού και τα δύο English Pubs που βρήκα). Ωστόσο οι ιταλοί δεν μιλούν αγγλικά (ούτε καν στο ξενοδοχείο), κάτι που είναι κουραστικό και εκνευριστικό. Και φυσικά, χωρίς να είμαι υπερβολικός, όλοι είναι λαμόγια και κλεφταράδες (δεν εμπιστεύεσαι ταξιτζή, μαγαζάτορα ή ξενοδόχο ούτε για αστείο). Οι παραλίες δεν αξίζουν καθόλου. Και κάπου εδώ τελειώνει το ενδιαφέρον για το Sorrento. Γενικά μέτριο, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αξίζει μόνο για να κάνεις καμιά βόλτα, το πολύ μία μέρα.

Όσο για την Napoli δεν μπορώ να πω πολλά γιατί πήγα μόνο μία μέρα, για λίγες ώρες και περπάτησα μόνο σε κανά δυο κεντρικούς δρόμους. Αυτό έγινε γιατί με τρομοκράτησαν (χωρίς να έχουν άδικο) οι ιταλοί που μου είπαν για την εγκληματικότητα στην πόλη. Δεν μπορώ να το περιγράψω το πόσο τραγική είναι η κατάσταση. Το να σε σταματήσουν με την απειλή μαχαιριού μέρα μεσημέρι, είναι το λιγότερο. Προχωρούσα τοίχο τοίχο και αισθανόμουν ότι θα με μαχαιρώσουν στην επόμενη γωνία. Κατά τα άλλα δεν είχε και τίποτα το ιδιαίτερο η πόλη. Κάποιες όμορφες πλατιές και ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια, ένα κάστρο στο λιμάνι, μια όμορφη παραλιακή οδό με θέα και προς την πόλη και τέλος. Δεν είδα και περισσότερα γιατί δεν τόλμησα να απομακρυνθώ από τους κεντρικούς δρόμους.  Και εδώ όλα πανάκριβα με τα δύο άκρα να συνυπάρχουν. Τα μεγάλα υπερπολυτελή καταστήματα με τις γνωστές φίρμες και τα μικρά παρακμιακά μαγαζάκια που αισθάνεσαι ότι αν μπεις μέσα θα σε γδάρουν κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι όλες αυτές τις μέρες, η ατάκα που είχε την τιμητική της, ήταν η γνωστή σε όλους μας: « είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι»!!!!!!!! Κατάλαβα επιτέλους γιατί οι ιταλικές εταιρίες δεν ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων και των μηχανών τους. Γιατί απλούστατα κανένα δεν επιβιώνει για αρκετό διάστημα. Σίγουρα θα το στουκάρουν και άμεσα μάλιστα, χωρίς να ενδιαφερθούν να το διορθώσουν. Στους δρόμους επικρατεί ολοκληρωτική αναρχία. Ότι και να πω είναι λίγο. Τρελοκομεία σκέτα. 1000 φορές χειρότεροι από εμάς. Δεν υπάρχει κινούμενο μέσω που να μην είναι χτυπημένο και μισοκατεστραμμένο. Ακόμα και τα ακριβά αυτοκίνητα (Ferrari και τα σχετικά) ήταν χιλιοχτυπημένα, παρκαρισμένα όπου νάνε και χωρίς να δίνει σημασία κανένας.

Αυτά τα ολίγα από εμένα, που φυσικά είναι όλα προσωπικές γνώμες και εμπειρίες που κάποιος άλλος να μην συμφωνεί

Απ: Sorrento-Napoli Ιταλίας
    « Απάντηση #1 στις: Μάιος 25, 2010, 12:24:43 πμ »
  • Publish
  • Και κάποιες φωτογραφίες.

Sorrento

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 25, 2010, 12:35:52 πμ από pontikis/tdm850 »

« Απάντηση #2 στις: Μάιος 25, 2010, 12:39:29 πμ »
  • Publish
  • Napoli

Αποσυνδεδεμένος Johny

• Total likes: 0
    « Απάντηση #3 στις: Μάιος 25, 2010, 01:32:37 πμ »
  • Publish
  • Ωραίος κ αναλυτικότατος  ;)

Ευχαριστούμε που μας προειδοποιείς για το τι να αποφύγουμε απο Ν.Ιταλία......
    ........τα πάντα!! :D :D
      "προσέχεις...για να έχεις" 

Αποσυνδεδεμένος GeorGe_Tzo

• Ταξιδιάρικο
    • Total likes: 2
    « Απάντηση #4 στις: Μάιος 25, 2010, 01:50:37 πμ »
  • Publish
  • Μπραβο αγορινα... Παντα τετοια... (Χωρις τα μαχαιρια)
    Σου ευχομαι παντα τα καλυτερα...
    Αα... Κ την επομενη να πας απο ανκονα κ πανω...
    Εγγυηση... ;-)
    YAMAHA

ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ...

Αποσυνδεδεμένος despot

• Μέλος του Δ.Σ
    • Moderator
    • Total likes: 346
    • ((Ð)) You might be an Motorcycle man if ...
      • Σχετικα με εμενα
    « Απάντηση #5 στις: Μάιος 25, 2010, 02:24:01 πμ »
  • Publish
  • τωρα αν σου πω οτι οι φωτο σου αναιρουν τα λεγομενα σου  (οσα αναφορα το τιποτα το ιδιαιτερο) 

.... και εις καλητερα  ;)

Αποσυνδεδεμένος LaNeK

• Total likes: 1
    « Απάντηση #6 στις: Μάιος 25, 2010, 09:12:07 πμ »
  • Publish
  • πολύ μου άρεσε αυτό το ποστ.

θα έλεγα, κλασσικά περίπτωση αυθυποβολής  :) :) :)

αλλά μόνο και μόνο που τα χώνει στην ιταλία, εγώ γουστάρω!! 

Κτίνεεεεεεεεεεεε!!  ρουυυυφααα καννεεεεελοοοοοοοο!!!
    (p)hear the back side of the (p)horse

« Απάντηση #7 στις: Μάιος 25, 2010, 09:49:41 πμ »
  • Publish
  • τωρα αν σου πω οτι οι φωτο σου αναιρουν τα λεγομενα σου  (οσα αναφορα το τιποτα το ιδιαιτερο) 

.... και εις καλητερα  ;)

Πράγματι οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες, αλλά είναι και τα μοναδικά που έχουν να δείξουν αυτές οι περιοχές. Μην φανταστείς ότι υπάρχουν και πολλά περισσότερα να δεις.

« Απάντηση #8 στις: Μάιος 25, 2010, 10:07:11 πμ »
  • Publish
  • Σίγουρα πρέπει να ξανά πάω στην βόρια Ιταλία όμως για να αποκαταστήσω την εικόνα για την Ιταλία.

Αποσυνδεδεμένος TiDiMe

• Γεροντόσαυρος και
    • Administrator
    • Total likes: 15
      • http://www.mtzortzakis.gr
    « Απάντηση #9 στις: Μάιος 25, 2010, 10:14:14 πμ »
  • Publish
  • Δεν έχω πάει πρός αυτή την περιοχή οπότε δεν μπορω να εκφέρω άποψη, πάντως έτσιόπως τα λές είναι τελείως αντίθετα με ότι έχω συναντήσει στα ταξίδια μου στην Βόρειο Ιταλία.
    Αφήστε τα πληκτρολόγια και πάρτε τα βουνά.....ΤΩΡΑ....

Αποσυνδεδεμένος chris79

• Αν δεν σε νοιάζει πού είσαι, τότε δεν έχεις χαθεί.
    « Απάντηση #10 στις: Μάιος 25, 2010, 10:43:57 πμ »
  • Publish

• Τέλος θέλω να τονίσω ότι όλες αυτές τις μέρες, η ατάκα που είχε την τιμητική της, ήταν η γνωστή σε όλους μας: « είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι»!!!!!!!! Κατάλαβα επιτέλους γιατί οι ιταλικές εταιρίες δεν ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων και των μηχανών τους. Γιατί απλούστατα κανένα δεν επιβιώνει για αρκετό διάστημα. Σίγουρα θα το στουκάρουν και άμεσα μάλιστα, χωρίς να ενδιαφερθούν να το διορθώσουν. Στους δρόμους επικρατεί ολοκληρωτική αναρχία. Ότι και να πω είναι λίγο. Τρελοκομεία σκέτα. 1000 φορές χειρότεροι από εμάς. Δεν υπάρχει κινούμενο μέσω που να μην είναι χτυπημένο και μισοκατεστραμμένο. Ακόμα και τα ακριβά αυτοκίνητα (Ferrari και τα σχετικά) ήταν χιλιοχτυπημένα, παρκαρισμένα όπου νάνε και χωρίς να δίνει σημασία κανένας.

Αυτά τα ολίγα από εμένα, που φυσικά είναι όλα προσωπικές γνώμες και εμπειρίες που κάποιος άλλος να μην συμφωνεί

Ελπίζω να μην spamαρω...
    Πριν λίγο καιρό ήμουν στη Ρώμη για πέντε μέρες και μπορώ να πω πως πραγματικά στους δρόμους επικρατεί Χ Α Ο Σ. Ο καθένας οδηγεί σαν τρελός,πολύ χειρότερα από εδώ (και όμως! ;D) Παρ'όλα αυτά πρέπει να τονίσω ότι κυκλοφορούν πάρα μα πάρα πολλά δίκυκλα στους δρόμους και υπάρχουν πολλά οργανωμένα πάρκινγκ με διαγραμμίσεις κάτι που κάνει εύκολη τη σταθμευση!

Η ζωή δεν έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα τρέχεις αλλά με το πόσο γρήγορα σηκώνεσαι όταν πέφτεις..

Αποσυνδεδεμένος niknik

• Υποχθόνιο
    • Μέλος της Λέσχης
    • *
    • Total likes: 7
    • Tempus edax rerum
    « Απάντηση #11 στις: Μάιος 25, 2010, 11:03:32 πμ »
  • Publish
  • Πράγματι οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες, αλλά είναι και τα μοναδικά που έχουν να δείξουν αυτές οι περιοχές. Μην φανταστείς ότι υπάρχουν και πολλά περισσότερα να δεις.

Δεν ξέρω ποιος σε προκατέλαβε και σε γέμισε φοβίες και άγχη, αλλά στενοχωριέμαι που σου έμειναν αυτές οι αναμνήσεις απο αυτά τα μέρη.
    Δυστυχώς μια μέρα για τη Νάπολι είναι πολύ λίγο.
    Είχε πολλά πράγματα να δεις και στην πόλη (το ιστορικό της κέντρο έχει χαρακτηριστεί πολιτιστική κληρονομιά της Unesco) και έξω (Capri, Pompei)

Εντάξει δεν είναι Ζυρίχη απο θέμα ασφάλειας κλπ, αλλά κι εσύ Ελληνας είσαι, δεν είσαι Ελβετός...
    Για το κυκλοφοριακό συμφωνώ και λίγα έγραψες.

Αποσυνδεδεμένος NIK_DEVOL

• Total likes: 1
    • ήμουν φίλος, είμαι φίλος
    « Απάντηση #12 στις: Μάιος 25, 2010, 11:28:04 πμ »
  • Publish
  • Δεν έχω πάει πρός αυτή την περιοχή οπότε δεν μπορω να εκφέρω άποψη, πάντως έτσι όπως τα λές είναι τελείως αντίθετα με ότι έχω συναντήσει στα ταξίδια μου στην Βόρειο Ιταλία.
    +1000.
       Απο κεντρική Ιταλία και πάνω που έχω πάει αρκετές φορές τα πράγματα ειναι ακριβώς το αντίθετο...
    και μέσα στις πόλεις τους που έχω οδηγήσει με μηχανή και στις οτοστράτες ειναι πολύ καλοί οδηγοί και επιπλέον προσέχουν τους μοτοσυκλετιστές. Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα σε κανέναν τομέα (κλοπή, ατύχημα, κ.λ.π.).
       Φανταστικές εκδρομές που έχω κάνει: Κεντρική Ιταλία (πάρκο Αμπρούζο), Πομπηία-Ρώμη, Τοσκάνη (Σιένα, περιοχή Κιάντι, Φλωρεντία κ.λ.π.), Βενετία, Μιλάνο, Βερόνα, Μάντοβα, Άλπεις, λίμνες Κόμο και Γκάρντα. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Αποσυνδεδεμένος KOSTASCOUPE

« Απάντηση #13 στις: Μάιος 25, 2010, 12:31:15 μμ »
  • Publish
  • θα διαφωνησω με το θεμα των καλων οδηγων,μιλαμε σιγουρα για την ιταλια?
    ειδικα οι οδηγοι των δικυκλων ειναι αχαρακτηριστοι,γι'αυτο αλλωστε οι ασφαλειες των μηχανων κοστιζουν περισσοτερο απο των αυτοκινητων!
    αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι οι οδηγοι αυτοκινητων ειναι καλυτεροι,εγω καθε φορα που βγαινω με τη μηχανη εχω την ταυτοτητα στο στομα ;D
    οι ανθρωποι, θα δανειστω μια εκφραση της της "απολυτης σταρ" τζουλιας ;D.....ειναι τραγικοι!
    θα συμφωνησω με το niknik οτι ναι υπαρχει εγκληματικοτητα αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο παρουσιαζεται απο πολλους,εχεις σχεδον τις ιδιες πιθανοτητες να σου συμβει κατι οσες εχεις και στο κεντρο της αθηνας!
    οσο αφορα την ομορφια σιγουρα  υπαρχουν περιοχες εδω στο νοτο που αξιζουν καποια προσοχη οπως lecce,alberobello,trani,matera!για το βορρα δεν εχω να πω πολλα γιατι εχω βρεθει μονο milano και rimini!
    αλλα σε γενικες γραμμες ειναι μετρια!
    παρκιν υπαρχουν παντου αλλα παρολ'αυτα υπαρχει και  προβλημα παρκαρισματος!

Uploaded with ImageShack.us

« Απάντηση #14 στις: Μάιος 25, 2010, 03:42:48 μμ »
  • Publish

• Τέλος θέλω να τονίσω ότι όλες αυτές τις μέρες, η ατάκα που είχε την τιμητική της, ήταν η γνωστή σε όλους μας: « είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι»!!!!!!!! Κατάλαβα επιτέλους γιατί οι ιταλικές εταιρίες δεν ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων και των μηχανών τους. Γιατί απλούστατα κανένα δεν επιβιώνει για αρκετό διάστημα. Σίγουρα θα το στουκάρουν και άμεσα μάλιστα, χωρίς να ενδιαφερθούν να το διορθώσουν. Στους δρόμους επικρατεί ολοκληρωτική αναρχία. Ότι και να πω είναι λίγο. Τρελοκομεία σκέτα. 1000 φορές χειρότεροι από εμάς. Δεν υπάρχει κινούμενο μέσω που να μην είναι χτυπημένο και μισοκατεστραμμένο. Ακόμα και τα ακριβά αυτοκίνητα (Ferrari και τα σχετικά) ήταν χιλιοχτυπημένα, παρκαρισμένα όπου νάνε και χωρίς να δίνει σημασία κανένας.

Ελπίζω να μην spamαρω...
    Πριν λίγο καιρό ήμουν στη Ρώμη για πέντε μέρες και μπορώ να πω πως πραγματικά στους δρόμους επικρατεί Χ Α Ο Σ. Ο καθένας οδηγεί σαν τρελός,πολύ χειρότερα από εδώ (και όμως! ;D) Παρ'όλα αυτά πρέπει να τονίσω ότι κυκλοφορούν πάρα μα πάρα πολλά δίκυκλα στους δρόμους και υπάρχουν πολλά οργανωμένα πάρκινγκ με διαγραμμίσεις κάτι που κάνει εύκολη τη σταθμευση!

Α ναι! Αυτό ξέχασα να το πω. Μηχανάκια, παπάκια, βεσπάκια, μηχανές και κάθε λογής δίτροχο ήταν παντού. Μηλάμε για ΠΑΡΑ πολλά. Σε ένα μόνο parking είχε τόσα όσα δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπίες της Θεσ/νίκης μαζί. Απίστευτα νούμερα! Και όλοι καμικαζι... Παραδόξως όμωσ, όλοι φορούσαν κράνος. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ.

Φιλικοί Ιστιότοποι

Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

TDM Λέσχες Εξωτερικού

TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria