Αρχική
Φόρουμ
Gallery
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Επισκέπτης
Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
TDMHellas
»
Ταξιδιωτικά
»
Ταξιδιωτικές Εμπειρίες
(Συντονιστές:
scotty
,
AkisTDMakis
,
despot
,
Meredoul900
,
Spiros G.
) »
Θέμα:
-Θα γράψεις;
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
»
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: -Θα γράψεις; (Αναγνώστηκε 4086 φορές)
Tweet
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
george_partsi
Εντομολάγνος Αφανοφόρος και..
Μόνιμος κάτοικος του Forum
Total likes: 2
Φύλο:
Υπέροχο Τίποτα
-Θα γράψεις;
«
στις:
Ιούνιος 14, 2012, 08:43:45 πμ »
Publish
-
Θα γράψεις
; ρώτησες και έμεινα σιωπηλός να σ’αντικρίζω στην δροσερή νύχτα. Άλλη μια φορά έσπαγες την σιωπή απομακρύνοντάς με από την ονειροπόλησή μου, κάτι που μισούσα και το ήξερες.
Το βλέμμα μου μαγνητίστηκε στην μαύρη και σκοτεινή μορφή Σου. Και άλλη μια φορά επανέφερες στην μνήμη μου όλες τις στιγμές που ζήσαμε μαζί. Όλα τα χιλιόμετρα στις κουραστικές εθνικές οδούς και στο στριφτερό επαρχιακό δίκτυο. Στην δροσιά των Άλπεων και τις μεσημεριανές μυρωδιές των ορεινών χωριών. Στα απαράμιλλης ομορφιάς φιόρδ και το ατελείωτο μποτιλιάρισμα της πρωτεύουσας. Τα δάση και τις λίμνες στην χώρα των χιλίων λιμνών και τις ατελείωτες βροχές στα Χάιλαντς. Το πρώτο ανατρίχιασμα στην Νήσο του Μαν και τα αλουμινένια κουτάκια που μας πέταγαν ξυπόλητα παιδιά στην γείτονα χώρα. Το χαστούκι στην Νορβηγία και τις ψυχές που μας ταξίδεψαν. Την αναμονή στα Ιταλικά νοσοκομεία και το βλέμμα του αδερφού μου να ψάχνει το δικό μου λίγο πριν σηκώσει την λαβωμένη απ’τον δρόμο μοτοσυκλέτα του. Τα ταξίδια που έγιναν κάτω από τον καυτερό ήλιο και εκείνα που έγιναν στην αγκαλιά της νύχτας. Το κρύο που ξεφτίλιζε την τρύπια μου σκηνή και τις μπότες που δεν ήθελαν να αποχωριστούν το νερό που είχε φωλιάσει μέσα τους. Την πρώτη εκδρομή με την λέσχη και το τελευταίο βράδυ που γύρισα το κλειδί και έσβησα την καρδιά σου. Την προσμονή πριν συναντηθούμε και την πρώτη βροχή μας.
Η πρώτη μας επαφή έμελε να μας χαρίσει τα δάκρυα του ουρανού και από τότε αναζητάς οι δρόμοι μας να μην βρίσκουν ανοικτούς ουρανούς. Μονάχα γκρίζο.
Θυμήθηκα τα μεθύσια μας -όχι από κρασί- μα απ’την δίνη των χιλιομέτρων. Τις κουκίδες στους χάρτες που έγιναν προορισμοί και την ατελείωτη μοναξιά μας. Την πείνα και την δίψα μας. Σωματική και πνευματική. Την ταπείνωση και την προσμονή να βρούμε ένα τέρμα. Τις άκρες των δρόμων που μας ξεκούρασαν και τις έναστρες νύχτες που μας ταξίδευαν. Την γαλήνη και την μοναξιά. Τους θεούς που μας έδιωξαν από την αγκαλιά τους. Τους ανθρώπους που ξέρασαν το σπέρμα τους πάνω μας μα αρνήθηκαν να μας κεράσουν λίγη στοργή. Και ένα χαμόγελο. Τα σκυλιά που μας έδειξαν τον χειρότερο φόβο τους και ο ήχος των πουλιών που πάντα μας μάγευε. Ο ήχος των δένδρων και το ξημέρωμα σε μια παραλία. Ότι αρνηθήκαμε σαν ενήλικοι και ότι δεχτήκαμε με την χαρά μικρών παιδιών. Ότι δεν αντέξαμε και ότι υπομείναμε. Τον τοίχο που έστεκε μπροστά μας. Την ψυχή που έψαχνε να βρει ένα σώμα. Τα κορμιά που ζήταγαν εμπειρίες μα αρνηθήκαμε να σκοτώσουμε την ματαιοδοξία μας. Και φεύγαμε. Πάντα φεύγαμε. Την μουσική και τους ποιητές που έκαιγαν τις μέρες και τις νύχτες μας. Θυμήθηκα επίσης τον χρόνο που περίμενα για να γλυκάνει λίγο το φως και να σε βγάλω μια ωραία φωτογραφία. Τους πολέμους που αντικρίσαμε και τον φόβο. Το αίμα μας που ενώθηκε. Τον πρώτο μας χωματόδρομο και την πρώτη μας πτώση. Θυμήθηκα τις στιγμές που έψαχνες πρόσφυση στους χιονισμένους δρόμους και γω επέμενα να συνεχίσουμε. Πάντα να συνεχίζουμε.
Το Ταξίδι.
Ότι μας περίμενε και ότι δεν θα μας περιμένει ξανά. Θυμήθηκα το χαμόγελο του Τούρκου όταν ανέβηκε πάνω Σου. Τον φίλο που ξεψύχησε στα χέρια μας. Την μνήμη που γέμισε πληγές. Το πηγάδι από το οποίο τελικά δεν βγήκαμε ποτέ. Θυμήθηκα τις γυναίκες που μπήκαν ανάμεσά μας και τις υπέμεινες. Ο χρόνος, μου έλεγες, θα αναδείξει την ποιότητα της σχέσης μας. Και υπέμεινες όλα εκείνα τα τακούνια που άφηναν σημάδια στο κορμί σου. Χωρίς λόγια. Έτσι απλά. Θυμήθηκα όλες τις φορές που χαθήκαμε και τελικά δεν μας ένοιαξε. Όχι μόνο σε δρόμους. Τα πεζοδρόμια που έγιναν τραπέζι για το μεσημεριανό μας. Και εκείνο που έγινε κρεβάτι για το κουρασμένο μου κορμί. Την μοναξιά στο πλήθος. Την δροσιά των ελαιώνων. Θυμήθηκα τον χρόνο. Και τους αιώνες που ζήσαμε μαζί. Τον πιτσιρικά στην μικρή Ελβετική πόλη που δέχτηκε να παίξει μαζί μας χωρίς να ξέρει την γλώσσα μας και το γέλιο των κωφαλάλων στο εστιατόριο ενός χόστελ. Θυμήθηκα τις άπειρες παραμάνες που κουβάλησα στην ταβέρνα για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε. Την κούραση που εξαφανιζόταν κάθε φορά που μπαίναμε στο καράβι. Τα τούνελ της ζωής και τον Αριστοτέλη να λέει πως «η δυσκολότερη νίκη είναι εκείνη ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό». Θυμάσαι πόσο παλέψαμε; Θυμήθηκα επίσης το νοσταλγικό βλέμμα του πατέρα και τον φόβο στο βλέμμα της μάνας μου κάθε φορά που έβλεπε ότι μας καλούν οι δρόμοι. Την θλίψη στα μάτια μας και τους ανθρώπους που την αντίκρισαν. Τα δάση που περπατήσαμε ξυπόλητοι και το απελπισμένο όνειρο της ύπαρξης. Το σκοτάδι που θα πλημυρίσει την σκέψη μας. Τα άδεια ποτήρια που γέμισαν τις καρδιές μας. Τις φιλοδοξίες μας που θα μπουν μαζί με τα οστά μας σε ξύλινο κουτί μισού τετραγωνικού. Το μόνο μέρος που τελικά μας ανήκει. Θυμήθηκα τα ξωτικά που μας κυνήγησαν και όταν με ρώτησες αν είναι αληθινή η ύπαρξή μας. Θυμήθηκα όλες μας τι επιθυμίες και όλες τις ενοχές. Την μυρωδιά της θάλασσας όταν δεν έβγαινε νόημα. Το φως. Θυμήθηκα τις πόρτες που περάσαμε και το υπέροχο είδωλό μας στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τα σύννεφα που μας ταξίδεψαν και έκρυψαν για λίγο το χαμόγελο του ήλιου. Τον πρώτο μας εφιάλτη και την μυρωδιά της αγωνίας Σου. Το πρώτο βιβλίο που έγραφε για μοτοσυκλέτες. Την βρομιά στο δέρμα Σου που ποτέ δεν καθάρισα. Θυμήθηκα επίσης την μανιασμένη Σου δύναμη που προσπαθούσε να εξιτάρει την οργή μου. Και την υπακοή Σου σε κάθε κίνηση του καρπού μου. Τις καμπύλες των δρόμων. Θυμήθηκα τους χειμώνες που πέρασαν. Και αυτούς που θα έρθουν. Θυμ..
-
Θα γράψεις
; ξαναρώτησες διακόπτοντας τις σκέψεις μου.
-Θα γράψω. Θα διαβάσεις;
-
Θα μου χαρίσεις και ένα στιχάκι
;
-Θέλεις ένα που έχει στοιχειώσει το μυαλό μου;
-
Θέλω
..
«Τα ποιήματα που έζησα στο σώμα σου σωπαίνοντας
Θα μου ζητήσουν όταν φύγεις την φωνή τους»
Ρίτσος
Καταγράφηκε
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
despot
Μέλος του Δ.Σ
Moderator
Total likes: 346
Φύλο:
((Ð)) You might be an Motorcycle man if ...
Απ: -Θα γράψεις;
«
Απάντηση #1 στις:
Ιούνιος 14, 2012, 11:29:08 πμ »
Publish
καποτε σου ειπα πως η Λεσχη δεν εχει αναγκη απο "μοτοσυκλετιστες" αλλα απο ρομαντικους
... δεν ειχα δικαιο ?
Καταγράφηκε
www.myspace.com/humangenom
aGRelia
Total likes: 4
Φύλο:
Τα καλύτερα όνειρα συμβαίνουν όταν είμαστε ξύπνιοι
«
Απάντηση #2 στις:
Ιούνιος 14, 2012, 11:53:51 πμ »
Publish
Καταγράφηκε
AkisTDMakis
Μέλος του Δ.Σ και
Administrator
Total likes: 99
Φύλο:
Life goes on....
«
Απάντηση #3 στις:
Ιούνιος 14, 2012, 04:01:33 μμ »
Publish
Μου θύμισες λίγο τον Χλάπακα..............
Keep Walking.....στα σωστά βήματα πας....
ΥΓ. Συγνώμη Αντρίκο για χτες που σε "τσίτωσα" αλλά μου έχουν λέιψει τα ταξιδιωτικά σου βρε αδερφέ....
Καταγράφηκε
Δυστυχώς παίρνει χρόνια να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη, και αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να την καταστρέψεις...
alx
Total likes: 4
Φύλο:
το γοργον κ χαριν εχει,οποιος βιαζεται σκονταφτει!
«
Απάντηση #4 στις:
Ιούνιος 14, 2012, 05:05:51 μμ »
Publish
ομορφο...πολυ...
Καταγράφηκε
..Δεν είναι η φύση άγρια,ο άνθρωπος εξημερώθηκε...
Kostas2B
Φίλος του Forum
Total likes: 0
«
Απάντηση #5 στις:
Ιούνιος 14, 2012, 10:46:53 μμ »
Publish
Πραγματι εχεις γινει ενα με το TDM σου...
Αν και στο εχω πει οτι τα ρομαντικα γενικα δε μου αρεσουν,το κειμενο σου με συγκινησε...! Η φωτο απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ...
ΥΓ: Με εκανες να αναρωτιεμαι τι διαολο εχω κανει στη ζωη μου μεχρι τωρα που στα τελευταια 5 χρονια εχω αλλαξει 3 αυτοκινητα και 3 μηχανακια...Και τι εχω καταλαβει??? Τιποτα γιατι δεν προλαβα να χαρω κανενα απο αυτα ουτε μπορεσα να "δεθω" με καποιο απο αυτα,αφου παντα θελω κατι παραπανω...
Καταγράφηκε
"Got sun in my face,sleeping rough by the road, I'll tell you all about it when I get home..."
alexo
Για φαντάσου...Ο Αλλόθρησκος ΣουΤζούΚης
Μέλος της Λέσχης
Total likes: 137
Φύλο:
.....Beep..Beep...!!!!
«
Απάντηση #6 στις:
Ιούνιος 15, 2012, 02:16:01 πμ »
Publish
..Τελικά..Δεν είσαι ερωτευμένος...
...Αγαπάς!!
Καταγράφηκε
Show must go on...!
---------->
---------->
billxak
ψαροντουφεκάς και ...
Μέλος της Λέσχης
Φύλο:
εσύ είσαι ο ταξιδευτής, εσύ είσαι κι ο δρόμος
«
Απάντηση #7 στις:
Ιούνιος 15, 2012, 08:11:00 πμ »
Publish
αυτα πρεπει να διαβαζουν τα νεα παιδια που νομιζουν οτι για να αγαπησεις την μοτοσυκλετα σου πρεπει πρεπει να την εχεις καθαρη κ γεματη πανακριβα στολιδια κ αξεσουαρ τελεφταιας τεχνολογιας.η μηχανη για να την αγαπησεις χρειαζετε μονο ταξιδια,χιλιομετρα κ μια καλη σελα για να κραταει πανω της πολυ περισοτερο απο αυτο που αντεχεις
1000 μπραβο ρε γιωργαρα να εισαι παντα καλα.
Καταγράφηκε
alekostdm
Μέλος του Δ.Σ.
Total likes: 105
Φύλο:
«
Απάντηση #8 στις:
Ιούνιος 15, 2012, 01:30:32 μμ »
Publish
Eνα μεγαλο μπραβο και απο μενα Γιωργαρε με συγκινησες ...
Καταγράφηκε
madnomad
Περαστικός από εδώ
«
Απάντηση #9 στις:
Ιούνιος 15, 2012, 05:54:39 μμ »
Publish
Πω πω, κυριολεκτικά με ανατρίχιασες, Γιώργο... Με πόσα από όσα έγραψες ένιωσα να ταυτίζομαι...
Είσαι φοβερή πένα! Γεμάτο συναισθήματα το κείμενό σου...
Να περνάς καλά ρε μεγάλε!
Καταγράφηκε
greece2india: Από την Ελλάδα στην Ινδία, 14 χώρες, 73.000 χλμ., 2 χρόνια και 2,5 μήνες με Honda XR 250S (http://madnomad.gr)
billaros
Φύλο:
<<ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ>>
«
Απάντηση #10 στις:
Ιούνιος 15, 2012, 06:34:45 μμ »
Publish
τρομερο...φιλε μ πραγματικα ειναι υπεροχο και κανεις εμας τους νεους να καταλαβαινουμε πως σημασια δεν εχει ποσες μηχανες θα περασουν απο τα χερια μας για να λεμε καποτε πως ειχαμε 100 μηχανακια αλλα την αξια την συναισθηματικη που προκαλει και το δεσιμο που γεννιεται...μερικες φορες δεν χρειαζεται κατι να σ μιλαει για να δεις ποσο σε αγαπαει.
Καταγράφηκε
dj316
Φύλο:
Ζαβαρακατρανέμια
«
Απάντηση #11 στις:
Μάρτιος 18, 2014, 08:31:19 πμ »
Publish
Μόλις ανακάλυψα πόσο πολύ μου έχει λείψει η πένα σου...
Θα γράψεις;
Καταγράφηκε
Moto Adventures blog
The Moto Travel Blog
AkisTDMakis
Μέλος του Δ.Σ και
Administrator
Total likes: 99
Φύλο:
Life goes on....
«
Απάντηση #12 στις:
Μάρτιος 18, 2014, 11:41:13 πμ »
Publish
+1
Καταγράφηκε
Δυστυχώς παίρνει χρόνια να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη, και αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να την καταστρέψεις...
Net
Τα πάντα όλα και τα κοάλα τίποτα...
Administrator
Total likes: 216
Φύλο:
YoLo
:-: YoLo2
«
Απάντηση #13 στις:
Μάρτιος 18, 2014, 12:52:51 μμ »
Publish