Το νησάκι του Lindau είναι ακριβώς ότι λέει το όνομα του... ενα νησάκι μικρότερο από 1 τετρ. χλμ. με περίπου 3000 μόνιμους νοματαίους στην Bodensee και μπροστά στην πόλη του Lindau.
Η διαδρομή απο το σπίτι μου είναι 150 χλμ βαρετου αυτοκινητόδρομου που δεν χρήζει νομίζω περιγραφής .
Η μέρα ήταν Κυριακή και λόγω του πολύ καλού καιρού οι Γερμανοί είχαν εκδράμη οικογενειακώς με τις ξαπλώστρες, ομπρέλες, φορητές ψησταριές κ.λ.π. για να λιαστούν, χαλαρώσουν
και να κολυμπήσουν
Το νησάκι είναι καταπράσινο
πεντακάθαρο
και με πολύ ωραία θέα στην... πλησιέστερη στεριά!
Διαθέτει δε και μία κλινική
μες στο πράσινο
Η κίνηση στην επιφάνεια της λίμνης αλλά και πάνω απ' αυτήν έντονη
Η νήσος διαθέτει και λιμάνι για τα καραβάκια που εκτελούν συγκοινωνία και ξεναγήσεις
Στο λιμάνι αυτό η έξοδος, από την μία πλευρά έχει τον Βαυαρικό Λέοντα (ανήκε στο βασίλειο της Βαυαρίας) και από την άλλη τον φάρο Ελβετικό σουγιά ήτοι πύργο φάρο και ρολόι όλα σε ένα!
Στο λιμάνι υπάρχει και ο πύργος με την κοτσίδα της Ραπουνζέλ...
Απο το λιμάνι ξεκινάει η παλιά πόλη του Lindau
Στην παλιά πόλη βρίσκετε και το ωραία διακοσμημένο και κυρίως πολύ καλά διατηρημένο παλιό Δημαρχείο του Lindau
H βόλτα στους χωρίς αυτοκίνητα (μόνο ποδήλατα στην παλιά πόλη) δρόμους είναι ενδιαφέρουσα,
μπορεί να ανακαλύψει κανείς κτίρια όπως αυτό το αρτοποιείο με ηλικία αιώνων
ακόμα και κουκλίστικα φροντισμένα σπιτάκια όπως...
Εντύπωση μου έκανε το εξής: Στο νησάκι υπάρχει ένα μαγαζί που νοικιάζει ποδήλατα με την ημέρα, εδώ φαίνεται ο τιμοκατάλογος τους ανάλογα με το πόσες ταχύτητες έχουν
και βέβαια ο ιδιοκτήτης δεν περιμένει να του επιστρέψουν τα ποδήλατα το βράδυ για να κλείσει, απλά δίνει στους ενοικιαστές/ποδηλάτες μία φτηνιάρικη κλειδαριά, τους λέει να κλειδώσουν τα ποδήλατα και να ρίξουν τα κλειδιά στο γραμματοκιβώτιο που διακρίνετε ανάμεσα στις δύο πόρτες, χωρίς να ανησυχεί αν θα βρει όλα τα ποδήλατα και αν θα είναι πλήρη και δεν θα λείπει καμιά σέλα, ρόδα ή ότι άλλο.Παρακαλώ πολύ όχι συγκρίσεις... τσούζουν!
Και με την φωτογραφία αυτή που δείχνει τον απόπλου του... 30% του Αυστριακού στόλου (!) σας χαιρετώ!
Ο Corfubiker της ξενιτιάς
Ι.Β:.