• Γεια χαρά Επισκέπτης
 • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
 • Αποστολέας Θέμα: ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΑΒΗ  (Αναγνώστηκε 382 φορές)

  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

  Αποσυνδεδεμένος alekostdm

  ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΑΒΗ
  « στις: Νοέμβριος 10, 2015, 04:17:55 μμ »
 • Publish
 • Αγαπητοί,

  Γράφω σαυτό το μήνυμα για να μεταφέρω τις εντυπώσεις από τη Σόφια που βρισκόμουνα, όσον αφορά τα "αδέρφια" μας στο TDM Bulgaria.
  Λοιπόν, πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή λέσχη, με ρίζες σε όλη τη Βουλγαρία, αλλά με έδρα τη Σόφια.
  Ο πρόεδρος Veselin, (που είναι και βασικός moderator) βρίσκεται στο Plovdiv.
  Στη Σόφια βρίσκεται ένας κεντρικός, πάρα πολύ σκληρός πυρήνας 15 ατόμων που είναι κυριολεκτικά μία γροθιά και αναλαμβάνουν και εκτελούν τα πάντα.  Φροντίζουν τα πάντα.
  Η λέσχη τους είναι μία ημιυπόγεια γκαρσονιέρα που ένα μέλος έχει παραχωρήσει και συναντώνται εκεί άπαξ της εβδομάδας (Πέμπτη).  Για τα έξοδα, βάζουν όλοι από κάτι κάθε μήνα (ΔΕΚΟ κλπ, συνήθως 20 λέβα το μήνα - 10 ευρώ)

  Ειναι απίθανα παιδιά όλοι τους, πολύ καλοπερασάκηδες, ξέρουν και αγαπούν και γλεντούν τη ζωή απλά και φθηνά, αλλά ξέρουν.  Γίνεσαι αμέσως ένα με αυτούς, σε δέχονται ανοιχτά και χωρίς περιστροφές και μαλακίες αμέσως.  Μετά από τα πρώτα 2 λεπτά που τους συνάντησα, δεν ήμουνα πια ο Ελληνας από το TDMHELLAS , αλλά ένας από αυτούς.

  Στο ερώτημα μου γιατί δεν τους βλέπουμε πολύ - δεν έχουν επαφές με άλλους, και κυρίως εμάς, η απάντηση ήταν ότι ήρθαν στην Πρέβεζα, στην εκδρομή που ορίστηκε αλλά :
  1) Δεν είχαν την υπόδοχη που περίμεναν στο δρόμο (εννοώντας ότι κανείς δεν τους περίμενε κάπου στο δρόμο για να τους πάρει ως ομάδα και να τους πάει.
  2) Περίμεναν καλύτερη συναναστροφή στην ίδια την Πρέβεζα.  Επί λέξει είπαν ότι όταν πήγε μία η ώρα, οι ελληνες είπαν "γεια χαρά καληνύχτα" και φύγαν και μείναν μόνοι τους να κοιτιούνται, δεν το καταλάβαν, αλλά και την επομένη δεν υπήρχε συνέχεια.
  3) Ειπαν ότι γενικά δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα έξοδα σε μία χώρα τυ εξωτερικού, γιαυτό και δεν πολυβγαίνουν εκτός Βουλγαρίας.

  Σε αυτά πρέπει να αναφέρω επεξηγηματικά επίσης ότι τα budget τους είναι ιδιαίτερα χαμηλά (αφού ο μέσος μισθός είναι περί τα €300 το μήνα) όπως επίσης και το ότι η βενζίνη στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ακριβή από τη ουλγαρία (εδώ €1.4 ενώ εκεί €1) και εάν η λέσχη επιθυμεί να τους δει εδώ, θα πρέπει κατά το δυνατόν να φροντίσει τα "κοστολογικά' της συνάντησης για να τους βοηθήσει.

  Τους εξήγησα βέβαια ότι όλα αυτά και άλλα πολλά είναι θέμα νοοτροπίας και ότι θα πρέπει να μην περιμένουν όλοι οι άλλοι να συμπεριφέρονται και να σκέπτονατι με τη δική τους, αλλά και αυτοί να φροντίζουν να προσαρμόζονται.  Τώρα πια το εξήγησα και σε σας.

  Μέσα σε αυτό, θυμούνται με εξεραιτική εγκαρδιότητα 2-3 από μας (Α ρε χυτρίδη Ακη)

  Το φόρουμ τους δεν έχει έντονη δραστηριότητα καθώς επικοινωνούνε μεταξύ τους μέσω viber.Το μήνυμα οποιουδήποτε απλώνεται σε όλους.  Οπως εμείς έχουμε και ΔΕ χρησιμοποιούμε το TapaTalk.

  Στό χέρι σας είναι (και στο δικό τους) να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι εκδρομές, ο καθένας παίρνει το κομμάτι του σε αυτό.

  Υ.Γ. οι δρόμοι δεν είναι πολύ σόϊ εκεί, κάνει κρύο.  Οποιος πάει εκεί, υποχρεωτικά GPS.

  Επίσης, σε λίγο θα πιάσουν τα χιόνια, τα TDM θα μπουν σε γκαράζ.  Τώρα όμως ακόμα οδηγάν με μείον θερμοκρασία.  Δεν ξέρω αν έχουν μεγάλα @ρίδι@ αλλά αδερφέ μου είναι πολύ ζεστά.....Ειδικά του Pavel που κάνει 500 χλμ πήγαινε-έλα 3 φορές την εβδομάδα (Sofia-Plovdiv).

  Φιλικά πάντα,

  Averel

  Υ.Γ. 2 ΄:  Στα πλαίσια των παραπάνω ανοίξαν πια ένα subsection στο φόρουμ τους για επισκέπτες από άλλες λέσχες.  Κάντε την αυτήν την πληροφορία ότι θέλετε...

  Είναι στο χέρι της λέσχης..

   

  Φιλικοί Ιστιότοποι

  Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

  TDM Λέσχες Εξωτερικού

  TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria