• Γεια χαρά Επισκέπτης
  • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
  • Αποστολέας Θέμα: Κεντρικός διακόπτης - Main Switch  (Αναγνώστηκε 1005 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος katman

• Μόνιμος κάτοικος του Forum
    • Total likes: 15
    • Φύλο: Άντρας
    Κεντρικός διακόπτης - Main Switch
    « στις: Μάρτιος 17, 2017, 09:20:06 πμ »
  • Publish
  • Χρήστο καλή σου μέρα.

Ήθελα να σε καλέσω στο τηλέφωνο μιας και είμαι από επαρχεία, αλλά είπα να ρωτήσω εδώ μιας και μπορεί και κάποιος άλλος να έχει την ίδια απορία / εμπειρία οπότε να του φανεί χρήσιμη η όποια απάντησή σου.

Είμαι κάτοχος ενός TDM900 με Immobilizer. Πρόσφατα ενώ είχα παρκάρει και κλειδώσει την μοτοσυκλέτα μου με χτύπησε ένας πιτσιρικάς στον μπροστινό τροχό και μου έριξε την μοτοσικλέτα. Για την ιστορία ο πιτσιρικάς δεν έπεσε και έτσι έγινε καπνός...

Με το χτύπημα όμως στράβωσε η γλώσσα της κλειδαριάς και έσπασε ένα κομμάτι από το αλουμινένιο σώμα της δίπλα στην γλώσσα. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορώ να ξεκλειδώσω ή / και να γυρίσω τον διακόπτη στο ΟΝ για να μπορέσω να βάλω μπρος. Μετά από πολύ σκέψη και κόπο κατάφερα να κόψω την γλώσσα που είχε μείνει έξω και βγάζοντας την πάνω τιμονόπλακα να "φάω" με τρυπάνι κομμάτι της για να καταφέρω να την απεγκλωβίσω έτσι ώστε να μπορέσει αρχικά να γυρίσει το κλειδί στο OFF και έτσι στη συνέχεια να μπορώ πλέον να το γυρίζω στο ΟΝ. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πλέον να μην κλειδώνει το τιμόνι μου.

Αναζητώντας στο Part list είδα ότι η κλειδαριά πάει πακέτο με την ηλεκτρονική, την τάπα της βενζίνης και την κλειδαριά της σέλλας και τον δέκτη του Immobilizer. Το κόστος είναι απαγορευτικό. Οπότε η ερώτησή μου:

Η κλειδαριά του TDM900 με Immobilizer είναι ίδια με όλα τα άλλα Yamaha που έχουν Immobilizer; (όπως π.χ. FZ1/6/8, R1/6, FJR1300, MT07/09, κτλ.) Ρωτάω γιατί οπτικά όσο αναζητώ στο δίκτυο φαίνεται να είναι ίδιες και μιας και ψάχνω για μεταχειρισμένη θα είναι ποιο εύκολο να βρω κάτι εάν διευρύνω τα πιθανά μοντέλα που φορούν τον (ίδιο;;;) διακόπτη.

Από εκεί και πέρα θα κρατήσω το δικό μου Immobilizer και θα βάλω τον δικό μου φαλό στον μεταχειρισμένο διακόπτη για να κρατήσω και το δικό μου κλειδί.

Αποσυνδεδεμένος goyzi

Απ: Κεντρικός διακόπτης - Main Switch
    « Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 31, 2017, 08:41:28 πμ »
  • Publish
  • .....οι κλειδαριες είναι ιδιες στο σωμα ....αν εχουν αλλαγη θα είναι στο μηκος του καλωδίου ....υπαρχει και σκετη κλειδαρια με κοστος αν θυμαμαι καλα 280€ αλλα θα πρεπει να εχεις και το κοκκινο κλειδι για να μπορέσεις να την κανεις set με την ηλεκτρονικη .

Φιλικοί Ιστιότοποι

Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

TDM Λέσχες Εξωτερικού

TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria