• Γεια χαρά Επισκέπτης
 • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
 • Τελευταία μηνύματα

  Σελίδες: 1 2 3 ... 10
  1
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από LONELY-RIDER (Spyros) στις Χθες στις 09:18:50 πμ »
  ΕΛΑ   :)   :)   :)   :)     8)
  2
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από alekostdm στις Χθες στις 05:32:20 πμ »
  Καλημέρα παίδες! !
  3
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από varonos στις Ιούλιος 07, 2020, 11:33:39 πμ »
  Καλημέρα και ευχαριστώ για την ενημέρωση.
  4
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από alekostdm στις Ιούλιος 07, 2020, 04:58:20 πμ »
  Καλημέρα παίδες, κάθε Τετάρτη με κρύο βροχή χιόνι η λέσχη είναι ανοιχτή από τις πέντε το απόγευμα!
  5
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από varonos στις Ιούλιος 06, 2020, 04:51:20 μμ »
  Καλησπέρα στην παρέα. Τις Τετάρτες ισχύει οτι είναι ανοιχτή η λέσχη;Μαζεύονται μελη  για καφεδάκι και κουβεντούλα;
  6
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από alekostdm στις Ιούλιος 06, 2020, 10:53:01 πμ »
  Καλημέρα παρέα καλή εβδομάδα! !
  7
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από LONELY-RIDER (Spyros) στις Ιούλιος 06, 2020, 09:24:45 πμ »
   :)   :)   :)    :)        8)
  8
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από NG στις Ιούλιος 04, 2020, 09:51:46 πμ »
  Καλημερα παιδια
  9
  Καθημερινά / Απ: Καθημερινή Καλημέρα
  « Τελευταίο μήνυμα από alekostdm στις Ιούλιος 04, 2020, 05:27:45 πμ »
  Καλημέρα σας καλό Σάββατοκυριακο!
  10
  Καθημερινά / Τι κάνω σε τροχαίο;
  « Τελευταίο μήνυμα από LONELY-RIDER (Spyros) στις Ιούλιος 03, 2020, 11:42:49 πμ »


  Ακόμα και για τον πιο έμπειρο αναβάτη που έχει στην πλάτη του χιλιόμετρα και χιλιόμετρα θα υπάρξει η άτυχη στιγμή του τροχαίου.
  Σίγουρα θα έχει τύχει στην πλειοψηφία των αναβατών κατά την καθημερινή τους μετακίνηση να εμπλακούν με κάποιο τρόπο σε ένα τροχαίο. Είναι πολλοί οι αναβάτες που αν δεν έχουν εμπλακεί ποτέ τους σε τροχαίο, δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να γίνει σε τέτοια περίπτωση και ψάχνουν εκείνη την ώρα πως να βγάλουν άκρη.

  Τα τροχαία αν δεν έχουν κάποια θλιβερή κατάληξη (θνησιμότητα ή βαρύ τραυματισμό) είναι μία μεγάλη ταλαιπωρία για τον αναβάτη καθώς θα πρέπει να είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρία και να μείνει χωρίς όχημα για κάποιο καιρό, φέρει δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν!

  Ας δούμε 6 βήματα για να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε αν δυστυχώς συμβεί ένα ατυχές γεγονός.

  1. Μόλις γίνει το ατύχημα και το σώμα σας σταματήσει το χορό με την άσφαλτο παραμείνετε ξαπλωμένοι στο έδαφος μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε σοβαρά τραυματισμένοι. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αφαιρείτε το κράνος από το κεφάλι σας εάν η σύγκρουση ήταν μεγάλη.

  2. Αφού σηκωθείτε και βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρία για την ενημερώσετε για το συμβάν. Η ασφαλιστική θα σας στείλει την φροντίδα ατυχήματος προκειμένου να καταγράψει το συμβάν.

  3. Καλέστε την αστυνομία εάν δεν το έχει κάνει ήδη η ασφαλιστική σας εταιρία ή κάποιος μάρτυρας του συμβάντος.

  4. Ενημερωθείτε για τον εμπλεκόμενου κρατώντας τον αριθμό πινακίδας, τα στοιχεία του οχήματος και τα στοιχεία του ίδιου. Καλό θα ήταν να κρατήσετε και ονοματεπώνυμα μαρτύρων για να τους χρησιμοποιήσετε στην περίπτωση που πάει η υπόθεση δικαστικώς.

  5. Όσο θα περιμένετε την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος από την στιγμή που μπορείτε, καλό θα ήταν να κάνετε μία πρόχειρη εκτίμηση των ζημιών της μοτοσυκλέτας σας για να την πείτε στην τροχαία.

  6. Αυτό το βήμα είναι το πιο σημαντικό. Εάν χτυπήσετε έστω και λίγο πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο για να σας πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Ακόμα και αν το χτύπημα σας φαίνεται μικρό μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

  Αφού είδαμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ας δούμε τώρα γιατί κανείς δεν βοηθάει σε περίπτωση ατυχήματος;

  Καθημερινά, ατυχήματα και συμβάντα στον δρόμο συμβαίνουν μπροστά στα μάτια ανθρώπων, που όμως αρνούνται να βοηθήσουν. Γιατί η εξαίρεση, έγινε τελικά ο κανόνας;
  Στην χώρα μας, είθισται γενικότερα να κατακρίνονται, όσοι θα δουν μια σκηνή ατυχήματος στο δρόμο και δεν θα σταματήσουν να βοηθήσουν. Είναι εύκολο να μιλάμε για ένα γεγονός, πόσοι όμως από αυτούς που «κράζουν» αυτή την πρακτική θα σταματήσουν όντως, σε περίπτωση που ΟΙ ΙΔΙΟΙ δουν κάτι αντίστοιχο; Μάλλον πολύ λίγοι, αν θέλετε την γνώμη μας. Και γιατί συμβαίνει αυτό;

  Η καχυποψία έχει σκοτώσει την ανθρωπιά
  Πολλοί δεν σταματούν για βοήθεια, διότι φοβούνται ότι θα εμπλακούν και αυτοί με το συμβάν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όπως λαϊκά λέμε, «ο κόσμος έχει τρελαθεί» και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από οποιονδήποτε άνθρωπο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άτομα έχουν αρνηθεί εμφατικά οποιαδήποτε βοήθεια, ή άλλα που βρήκαν τον μπελά τους προσπαθώντας να βοηθήσουν! Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια σε κάποιο ατύχημα, μένουν χωρίς αυτή, πολλές φορές με τραγικό αποτέλεσμα.

  Μπορείς να βρεθείς πολύ άσχημα μπλεγμένος αν υπάρχουν τραυματισμοί
  Μπορεί να έχεις όλη την καλή θέληση να βοηθήσεις σε κάποιο ατύχημα, το οποίο ίσως να έχει και τραυματισμό –ακόμα και ελαφρύ. Τι θα γίνει όμως αν κάτι πάει στραβά ή ο εμπλεκόμενος δυσανασχετήσει; Μπορεί να σε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα, ειδικά αν ΔΕΝ ξέρεις πρώτες βοήθειες! Γενικά, είναι κανόνας ότι δεν αγγίζουμε κανέναν, αν δεν γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες και υποψιαζόμαστε τραυματισμό. Αλλά κάποιες φορές, ο κίνδυνος της εμπλοκής κάνει πολλούς να αποφεύγουν τελείως μια σκηνή ατυχήματος.

  Γι' αυτό ενα τηλεφώνημα στις αρχές και… είσαι ήσυχος.
  Αν μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε κάτι, σε περίπτωση που γίνει μάρτυρας συμβάντος, είναι να τηλεφωνήσει στις αρμόδιες αρχές: Αστυνομία και 166. Παράλληλα, μπορεί κανείς να παραμείνει και στο σημείο, χωρίς να εμπλακεί άμεσα με τους παθόντες. Οι αρχές είναι φυσικά τα νόμιμα εντεταλμένα όργανα να αναλαμβάνουν δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Και ό, τι και να λέμε περί… ολιγωρίας, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ή να υπερβούμε τον ρόλο τους. Για αυτό, ένα τηλεφωνάκι, μια λεπτομερής περιγραφή του τι βλέπουμε και εμείς…είμαστε καλυμμένοι.
  Σελίδες: 1 2 3 ... 10

  Φιλικοί Ιστιότοποι

  Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

  TDM Λέσχες Εξωτερικού

  TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria