Πρίν περίπου 8.000 χλμ άλλαξα τα μαμά τακάκια με Carbon Lorraine SBK5 μπροστά και Χ κάτι πίσω (ας με διορθώσει όποιος θυμάται)
Πρώτη μου αίσθηση ήταν ότι απέκτησα άγκυρα στο ήδη πολύ καλό στα φρένα TDM.
Tο τελευταίο 15νθήμερο παρατήρησα κάτι που με ξένισε στο μπροστινό φρενάρισμα.
1) Έχασε πάρα πολύ σε δύναμη
2) Φρενάρω με σταθερή πίεση στη μανέτα και το φρένο που μου δίνει είναι διακεκκομένο , σαν να μπαίνει ABS , που δεν έχω.
Υπέθεσα ότι φαγώθηκαν μονοπαντα τα τακάκια ή ότι υπάρχει κάποιο σκουπίδι που δεν αφήνει το ένα από τα δύο να δαγκώσει σωστά το δίσκο
Σήμερα λοιπόν επισκέφτηκα το μηχανικό μου που τον εμπιστέυομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καθώς σε ότι μου έχει πεί έχει πέσει όχι απλά μέσα αλλά bullseye !!
Οι δίσκοι μου είναι καμμένοι (οι μπροστά)
Καμμένοι όπως και στα αμάξια είναι αυτό το ελαφρύ μελάνιασμα που αν γνωρίζω καλά σημαίνει ότι αναπτύχθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασιακές μεταβολές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και όχι ομαλά με αποτέλεσμα να την ακούνε !!

Με συμβούλεψαν εκεί λοιπόν 4 μηχανικοί να τα βγάλω τα τακάκια ειδάλλως θα καταστρέψω και άλλο τους δίσκους .
Μου είπαν ότι είναι πολύ σκληρά τα τακάκια και να βάλω πάλι μαμά τακάκια.
Ακόμα μου εξήγησαν πώς να φρενάρω για να μην καταστρέφω τακάκια και δίσκους.
Είχα κακό χούι να τσαρουχώνω χωρίς λόγο γιατί ου άρεσε το αίσθημα της απότομης επιβράδυνσης αλλά και το σταμάτημα από 100+ σε μηδέν χρόνο και μήκος

Τα εν λόγω τακάκια θέλουν προοδευτικότητα και όχι "απότομο και βιαιο δάγκωμα"
Σε 1000 χλμ θα πάω να τα αλλάξω.
Αν δεν θές μου είπαν κράτα τα αλλά άλλαξε και τρόμπα - σωληνάκια - υγρά και δίσκους ίσως !
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας ΄σοι φοράτε αντίστοιχα σκληρά τακάκια ή και τα ίδια.
Να σας πώ οτι τα 8.000 χλμ τα έκανα σε 2 περίπου μήνες .