• Γεια χαρά Επισκέπτης
  • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
  • Αποστολέας Θέμα: Απώλεια Παραφλού..  (Αναγνώστηκε 11134 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mkafetzis

• Φίλος του Forum
    • **
    • Total likes: 0
    • Φύλο: Άντρας
    Απώλεια Παραφλού..
    « στις: Ιανουάριος 09, 2008, 12:22:32 μμ »
  • Publish
  • TDM 900
    mod. 04

Για χαρά παίδες. θέλω να σας περιγράψω ένα πρόβλημα που έχω μήπως και το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος για να προσανατολιστώ κάπου πριν λύσω όλο το μηχανάκι.
    οταν έκανα το τελευταίο servis (πρίν 2000χλμ.) συμπλήρωσα και παραφλού.
    ολα μια χαρά μέχρι που ανεβαίνω κέντρο και μπλέκω σε κίνηση. η θερμοκρασία πριν το κόκκινο (συνηθησμένα πράγματα...)μέχρι μου μπαίνει μπροστά το βεντιλατέρ.
    κατεβείνει λίγο η θερμοκρασία και ξαφνικά βλέπω καπνο απο κάτω και μια λίμνη απο πράσινο υγρό. Μόλις είχε ξεράσει όλο το παραφλού απο το σωληνάκι της υπερχήλησης (ή εξαέρωσης).
    προβληματίστικα λίγο γιατί έχασε πολύ. περίπου λίτρο.
    τες πάντων γυρνάω σπίτι του συμπληρώνω πάλι.
    όλα καλά....προχτές πάλι τα ίδια...μόλις μπήκε το βεντιλατέρ ξανα πάλι το ίδιο. Αυτή την φορά μου το έκανε σε δύο δόσεις. Την πρώτη φορά φύγαν τα μισά (περίπου μισό λίτρο) μόλις μπήκε το βεντιλατέρ μπροστά και καπάκι μόλις ξανα ανέβηκε πάλι η θερμοκρασία και μπήκε το βεντιλατέρ φύγαν και τα υπόλοιπα.
    Συνολικά περίπου 1 λίτρο παραφλού. Περίεργο. Δεν το έχω ξαναδεί αλλά ούτε και έχω ξανα ακούσει τέτοιο πρόβλημα.
    λογικά πρόβλημα στο κύκλωμα αλλα που??
    Παρακαλώ τα φώτα σας...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος Xepap

• Προδότης Βαβαρός
    • Μόνιμος κάτοικος του Forum
    Απ: Απώλεια Παραφλού..
    « Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 12:42:40 μμ »
  • Publish
  • Ξανά συνεργείο για εξαέρωση του συστήματος ψείξης.. Αυτό είναι το εύκολο,ποιό πιθανό και το πρώτο που θα κάνεις ....Για την συνέχεια δεν θα σου πώ γιατί θα σε τρομάξω ίσως άδικα...
    shit happens !!!!!

Αποσυνδεδεμένος 2nd_officer

• E ναι λοιπόν, είμαι
    • Total likes: 2
    • ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ -
      • aghios nikolaos
    « Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 12:44:25 μμ »
  • Publish
  • Χωρίς να ξέρω και πολλά πάνω στο τεχνικό τομέα , μήπως έχει τσαλακώσει πουθενά το σωληνάκι και με τα άερα που δημιουργούνται το πιέζουν και φεύγει ??

• Φίλος του Forum
    • **
    « Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 01:07:30 μμ »
  • Publish
  • Ξανά συνεργείο για εξαέρωση του συστήματος ψείξης.. Αυτό είναι το εύκολο,ποιό πιθανό και το πρώτο που θα κάνεις ....Για την συνέχεια δεν θα σου πώ γιατί θα σε τρομάξω ίσως άδικα...

Για πές. Δεν τρομάζω με τίποτα.....

Αποσυνδεδεμένος Dirty Harry

• Total likes: 1
    « Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 01:46:27 μμ »
  • Publish
  • είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα αλλά εμένα δεν τα έχανε το σωληνάκι εξαέρωσης. Το πρώϊ έβρισκα παραφλού πάνω στο μοτέρ και στην αριστερή μεριά του κινητήρα. (Οταν επιδεινώθηκε το πρόβλημα τα έβρισκα και εν κινήση). Οπως με ενημέρωσε ο Γκούτσι το πρόβλημα ήταν γνωστό και το είχαν παρουσιάσει και άλλα Tdm900 και επισκευάστηκε εύκολα με λίγο teflon.
    Σκάει το O-ring της αντλίας του παραφλού κι απο κεί έχανε τα υγρά (σε μένα τουλάχιστον) σε σένα δεν μπορώ να ξέρω ποιό είναι το πρόβλημα.

• Φίλος του Forum
    • **
    « Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 02:44:06 μμ »
  • Publish
  • είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα αλλά εμένα δεν τα έχανε το σωληνάκι εξαέρωσης. Το πρώϊ έβρισκα παραφλού πάνω στο μοτέρ και στην αριστερή μεριά του κινητήρα. (Οταν επιδεινώθηκε το πρόβλημα τα έβρισκα και εν κινήση). Οπως με ενημέρωσε ο Γκούτσι το πρόβλημα ήταν γνωστό και το είχαν παρουσιάσει και άλλα Tdm900 και επισκευάστηκε εύκολα με λίγο teflon.
    Σκάει το O-ring της αντλίας του παραφλού κι απο κεί έχανε τα υγρά (σε μένα τουλάχιστον) σε σένα δεν μπορώ να ξέρω ποιό είναι το πρόβλημα.

Άρα δεν το γλυτώνω το λύσιμο......
    να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο και να μην βρέχει....... ;)

Αποσυνδεδεμένος LaNeK

« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 05:51:26 μμ »
  • Publish
  • Όπα, κάτσε μισό Χάρη... Η αντλία είναι δεξιά και χαμηλά.

Από αριστερά συνήθως χάνει λίγο ψυκτικό, όταν είναι στο σταντ και ζεσταίνεται, σε μηχανάκια κάποιας ηλικίας (μετά τα 40χιλ χλμ συνήθως) επειδή κυλάει το ψυκτικό πάνω στον κινητήρα εξωτερικά και σκάει από αριστερά. Η αιτία για αυτή τη μικρή ποσόητα είναι κάποιο Ο-ring όπως πολύ σωστά είπες, αλλά είναι στην κορυφή του κινητήρα στο σημείο που βρίσκεται ο θερμοστάτης, πίσω από το ψυγείο, σε σημείο που δε φαίνεται εύκολα με το μάτι.

Ο mkafetzis αντιμετωπίζει διαφορετικό πρόβλημα, μιας και μιλάει για μεγάλες ποσότητες ψυκτικού.
    Δεν πας σε κανέναν μάστορα καλύτερα για μια πιο σίγουρη γνώμη;
    (p)hear the back side of the (p)horse

Αποσυνδεδεμένος tdm900r

• Total likes: 8
    • Οι μοντίφες ειναι το χόμπυ μου!!!!
    « Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 07:06:20 μμ »
  • Publish
  • TDM 900
    mod. 04

Για χαρά παίδες. θέλω να σας περιγράψω ένα πρόβλημα που έχω μήπως και το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος για να προσανατολιστώ κάπου πριν λύσω όλο το μηχανάκι.
    οταν έκανα το τελευταίο servis (πρίν 2000χλμ.) συμπλήρωσα και παραφλού.
    ολα μια χαρά μέχρι που ανεβαίνω κέντρο και μπλέκω σε κίνηση. η θερμοκρασία πριν το κόκκινο (συνηθησμένα πράγματα...)μέχρι μου μπαίνει μπροστά το βεντιλατέρ.
    κατεβείνει λίγο η θερμοκρασία και ξαφνικά βλέπω καπνο απο κάτω και μια λίμνη απο πράσινο υγρό. Μόλις είχε ξεράσει όλο το παραφλού απο το σωληνάκι της υπερχήλησης (ή εξαέρωσης).
    προβληματίστικα λίγο γιατί έχασε πολύ. περίπου λίτρο.
    τες πάντων γυρνάω σπίτι του συμπληρώνω πάλι.
    όλα καλά....προχτές πάλι τα ίδια...μόλις μπήκε το βεντιλατέρ ξανα πάλι το ίδιο. Αυτή την φορά μου το έκανε σε δύο δόσεις. Την πρώτη φορά φύγαν τα μισά (περίπου μισό λίτρο) μόλις μπήκε το βεντιλατέρ μπροστά και καπάκι μόλις ξανα ανέβηκε πάλι η θερμοκρασία και μπήκε το βεντιλατέρ φύγαν και τα υπόλοιπα.
    Συνολικά περίπου 1 λίτρο παραφλού. Περίεργο. Δεν το έχω ξαναδεί αλλά ούτε και έχω ξανα ακούσει τέτοιο πρόβλημα.
    λογικά πρόβλημα στο κύκλωμα αλλα που??
    Παρακαλώ τα φώτα σας...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μία ερώτηση!Σου έβγαλαν καθόλου το ψυγείο?

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2008, 07:38:49 μμ από tdm900r »

ΚΩΣΤΑΣ

« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 07:14:58 μμ »
  • Publish
  • Lanek, Αυτό είπα εγώ?

Καταρχήν πρέπει να σε έχω μπερδέψει. Εγώ είχα μιλήσει για κάποιο o-ring στην κορφή του κινητήρα αλλά ψάχνοντας το ύστερα είδαμε ότι είναι το o-ring της αντλίας του παραφλού, που βρίσκεται πάνω απο το μοτέρ και πίσω απο το ψυγείο. Η αντλία που λές εσύ είναι άλλη .....
    του λαδιού.

Οσο για τις ποσότητες.
    Σιγά σιγά όσο επιδεινώνεται το πρόβλημα γίνονται μεγάλες.
    1000 φορές συμφωνώ ότι πρέπει να πάει το συντομότερο σε μάστορα να το κοιτάξει.

υγ.
    Αυτό που δεν κατάλαβα και δεν με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για την ίδια ζημιά είναι ότι αν βρίσκει τα υγρά μόνο κάτω ή και πάνω στο μοτέρ ???
    « Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2008, 07:16:37 μμ από Dirty Harry »

« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 07:19:05 μμ »
  • Publish
  • Μία ερώτηση!Σου έβγαλαν καθόλου το ψυγείο?

Εμένα το λές ???
    Το ψυγείο στο βγάζουν καμιά φορά άμα αλλάζουν μπουζί, εμένα δεν θυμάμαι όταν επισκευάζαμε την ζημιά, είχαμε βγάλει τεπόζιτο φιλτροκούτι κι άλλα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος tdm900r

« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 09, 2008, 07:36:38 μμ »
  • Publish
  • Lanek, Αυτό είπα εγώ?

Καταρχήν πρέπει να σε έχω μπερδέψει. Εγώ είχα μιλήσει για κάποιο o-ring στην κορφή του κινητήρα αλλά ψάχνοντας το ύστερα είδαμε ότι είναι το o-ring της αντλίας του παραφλού, που βρίσκεται πάνω απο το μοτέρ και πίσω απο το ψυγείο. Η αντλία που λές εσύ είναι άλλη .....
    του λαδιού.

Οσο για τις ποσότητες.
    Σιγά σιγά όσο επιδεινώνεται το πρόβλημα γίνονται μεγάλες.
    1000 φορές συμφωνώ ότι πρέπει να πάει το συντομότερο σε μάστορα να το κοιτάξει.

υγ.
    Αυτό που δεν κατάλαβα και δεν με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για την ίδια ζημιά είναι ότι αν βρίσκει τα υγρά μόνο κάτω ή και πάνω στο μοτέρ ???

Λοιπόν,δεν ρώτησα εσένα αλλά τον mkafetzis.Τώρα όσον αφορά αυτό που αναφέρεις για Ο-ρινγκ αντλίας δεν ισχύει διότι αυτό που λές είναι το Ο-ρίνγκ του θερμοστάτη ο οποίος βρίσκεται πάνω απο τον κινητήρα και πίσω απο το ψυγείο.Αυτό εννοείς,έτσι δεν είναι?

ΚΩΣΤΑΣ

• Φίλος του Forum
    • **
    « Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 08:50:50 πμ »
  • Publish
  • παιδιά καλήμέρα. το μηχανάκι εχει 27000 χλμ.
    τα μικρά servis τα κάνω μόνος μου (λαδια-φιλτρα-μπουζί-τακάκια..κλπ.). αλλά αυτό δεν το έχω ξαναδεί γι'αυτό και έχω προβληματιστεί λίγο.
    τώρα....στην ουσία.
    δεν χάνει πουθενά πάνω στο μοτέρ. όλα τα κολάρα είναι σε αριστη κατάσταση. το παραφλού το χάνει όλο απο το σωληνάκι της υπερχείλησης. και μάλιστα το χάνει ακαριαία. σαν έχεις μια βρύση...την ανοίγεις τρέχει και μετά κλείνεις την βάνα.
    επίσης είναι τσεκαρισμένο ότι δεν είναι παραπανήσια ποσότητα που την φτήνει λόγο υπερχείλησης.
    είναι σαν κάτι να το πιέζει να βγεί απο την υπερχείληση.λές και έχει τρόμπα.
    Περίεργα πράματα.......
    πάω για μελέτη στο μάνουαλ του κυκλωματος και τα ξαναλέμε. :-\

Αποσυνδεδεμένος armadosgr

• Σιδερενιο & Xωρίς TDM
      • Compat Computers
    « Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 09:23:02 πμ »
  • Publish
  • Καλημερα Μηπως Θέλει εξαέρωση δηλάδη εαν έχει παρει αέρα διοτι ειναι κλειστό κυκλωμα τότε ειναι λογικό να πεταει απο την υπερχειλήση λόγο πιο ευκολης διαφυγής .
    18 Βίδες Για Αστραγαλο + 4 Βίδες Για Το Πελμα + 2 Συνδετήρες =  Με Ενα Σιδερενιο Πόδι.

« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 09:27:04 πμ »
  • Publish
  • Λοιπόν,δεν ρώτησα εσένα αλλά τον mkafetzis.Τώρα όσον αφορά αυτό που αναφέρεις για Ο-ρινγκ αντλίας δεν ισχύει διότι αυτό που λές είναι το Ο-ρίνγκ του θερμοστάτη ο οποίος βρίσκεται πάνω απο τον κινητήρα και πίσω απο το ψυγείο.Αυτό εννοείς,έτσι δεν είναι?

No No No, ρε π---τη μου αντλία ήταν, αφού ήταν ένας μεταλικός κύλινδρος και είχε μια φτερωτή μέσα. Τα ίδια έλεγα και χτές με το Lanek, σίγουρα αντλία/τρόμπα αφού εκεί πήγαινε απευθείας το ένα ρακόρ του ψυγείου του παραφλού. Τεσ πα αυτά με το δικό μου πρόβλημα αφού φαίνεται πως του Μκαφετζή είναι άλλο. Του τα χάνει το σωληνάκι της υπερχείλησης
     ???

Αποσυνδεδεμένος tdm900r

« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 10, 2008, 11:04:18 πμ »
  • Publish
  • παιδιά καλήμέρα. το μηχανάκι εχει 27000 χλμ.
    τα μικρά servis τα κάνω μόνος μου (λαδια-φιλτρα-μπουζί-τακάκια..κλπ.). αλλά αυτό δεν το έχω ξαναδεί γι'αυτό και έχω προβληματιστεί λίγο.
    τώρα....στην ουσία.
    δεν χάνει πουθενά πάνω στο μοτέρ. όλα τα κολάρα είναι σε αριστη κατάσταση. το παραφλού το χάνει όλο απο το σωληνάκι της υπερχείλησης. και μάλιστα το χάνει ακαριαία. σαν έχεις μια βρύση...την ανοίγεις τρέχει και μετά κλείνεις την βάνα.
    επίσης είναι τσεκαρισμένο ότι δεν είναι παραπανήσια ποσότητα που την φτήνει λόγο υπερχείλησης.
    είναι σαν κάτι να το πιέζει να βγεί απο την υπερχείληση.λές και έχει τρόμπα.
    Περίεργα πράματα.......
    πάω για μελέτη στο μάνουαλ του κυκλωματος και τα ξαναλέμε. :-\

mkafetzis σε ξαναρωτάω,στο σέρβις σου έβγαλαν το ψυγείο?Αν ναί σου έχω την λύση.

ΚΩΣΤΑΣ

Φιλικοί Ιστιότοποι

Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

TDM Λέσχες Εξωτερικού

TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria