• Γεια χαρά Επισκέπτης
  • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
  • Αποστολέας Θέμα: Αγορα μεταχειρισμενου tdm900  (Αναγνώστηκε 1944 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikoss

• Περαστικός από εδώ
    • *
    • Total likes: 0
    Αγορα μεταχειρισμενου tdm900
    « στις: Μάρτιος 15, 2016, 06:32:40 μμ »
  • Publish
  • Γεια σας παιδια,θελω να μου πειτε την γνωμη σας και να μου δωσετε την συμβουλη σας για την αγορα tdm900 του 03 η 04 με 50000κμ περιπου...τι πρεπει να προσεξω ?

Αποσυνδεδεμένος katman

• Μόνιμος κάτοικος του Forum
    • Total likes: 15
    • Φύλο: Άντρας
    Απ: Αγορα μεταχειρισμενου tdm900
    « Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 16, 2016, 04:51:15 μμ »
  • Publish
  • Πραγματικά έχω την απορία...

Ερώτηση
    Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μοτοσικλέτα και κάνουν λιγότερα από 4.000χλμ το χρόνο;

Πιθανές απαντήσεις:
    1. Ναι. Οκέυ... και πόσοι είναι αυτοί; Θα μου πείτε λίγοι... Συμφωνούμε απόλυτα. Τώρα έχω όμως και άλλη μια απορία: Εσύ (υποψήφιε αγοραστή) πόσο τυχερός νοιώθεις πως είσαι, ώστε να πέτυχες αυτόν τον κάποιο από τους λίγους με τα λίγα χιλιόμετρα και που θέλει να πουλήσει την μοτοσικλέτα του;  :o

2. Όχι. Άρα δεν υπάρχει και μηχανή που να έχει κάνει μόνο 50.000χλμ σε ~13χρόνια. Εάν το κοντέρ λέει τόσα σημαίνει ότι ο πωλητής φρόντισε να αλλάξει τα πραγματικά χιλιόμετρα, άρα και να σε εξαπατήσει εσένα υποψήφιε αγοραστή. Ξεκινάμε κακά δηλαδή  >:(

Με απλά λόγια...
    Γνώμη μου είναι να δεις (δεν λέω να μην δεις τα χιλιόμετρα στο κοντέρ), αλλά η ουσία είναι η συνολική εικόνα της μοτοσικλέτας. Κοίταξε λοιπόν π.χ.
    • Bιβλίο service
    • Λάστιχα
    • Αλυσίδα - γρανάζια
    • Δισκόπλακες - Τακάκια
    • Σπασμένα - Ξαναβαμμένα πλαστικά
    • Διαρροές από τις τσιμούχες στα καλάμια
    • Άκουσε εάν χτυπάει ο τεντωτήρας της καδένας (γνωστό πρόβλημα σε αυτές τις χρονιές)
    • Ρώτα εάν έχει αλλάξει το TPS με την ανάκληση (γνωστό πρόβλημα σε αυτές τις χρονιές)
    • Υπάρχουν έξτρα και εάν ναι ποιά είναι αυτά και τι κόστος απόκτησης είχαν

Αποσυνδεδεμένος AkisTDMakis

• Μέλος του Δ.Σ και
    • Administrator
    • Total likes: 99
    • Life goes on....
    « Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 16, 2016, 08:33:49 μμ »
  • Publish
  • Με κάλυψες απόλυτα katman !!!!
    Πολύ χλωμό το βλέπω να είναι πραγματικά τα χιλιόμετρα......

Επίσης φίλε μου ότι πληρώνεις παίρνεις....δηλαδή μια τόσο παλιά μοτοσυκλέτα θα βγάλει και τα αντίστοιχα προβλήματα στην πορεία λόγω φυσικής φθοράς....θα μου πεις "μα δεν έχω παραπάνω χρήματα να διαθέσω"...τότε οκ....αλλά σου ξαναλέω πρόσεχε μην πληρώσεις το φθηνό ακριβό στο τέλος....
                                    Δυστυχώς παίρνει χρόνια να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη, και αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να την καταστρέψεις...

Αποσυνδεδεμένος geoiat

• Μέλος της Λέσχης
    • *
    • Total likes: 12
    • μπουχουχου!!!!!!
    « Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 17, 2016, 03:10:05 μμ »
  • Publish
  • αν την πας σε μαστορα δικο σου για ελεγχο πες του να ανοιξει το κοντερ και να κοιταξει αν υπαρχουν εντονα σημαδια απο καλάι στην πλακετα...αν ναι τοτε τα χιλιομετρα εχουν αλλαχτει.

Αποσυνδεδεμένος katman

« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 17, 2016, 04:47:51 μμ »
  • Publish
  • αν την πας σε μαστορα δικο σου για ελεγχο πες του να ανοιξει το κοντερ και να κοιταξει αν υπαρχουν εντονα σημαδια απο καλάι στην πλακετα...αν ναι τοτε τα χιλιομετρα εχουν αλλαχτει.

Θα αστειεύεσαι φαντάζομαι έτσι; Θα πάρεις την μοτό που ο άλλως πουλάει και θα την πας σε συνεργείο και περιμένεις ο μηχανικός να αρχίσει να λύνει και να βγάζει:

• Αριστερό μάγουλο
    • Δεξί μάγουλο
    • Πάνελ οργάνων
    • Ζελατίνα
    • Μούτρο
    • Όργανο
    • ... και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί και να χρειαστεί για να πάρει το όργανο στα χέρια ώστε να κάνει...
    • Αποσυναρμολόγηση οργάνου  ???

... και όλα αυτά για να επιβεβαιώσεις εάν κάποιος έχει επέμβει και έχει πειράξει τις κολλήσεις (που ναι όντως ισχύει αυτό που λες), αλλά πραγματικά ποιός μηχανικός θα στο κάνει αυτό; Και στην ερώτηση του μηχανικού: Φίλε, γιατί να το κάνουμε αυτό; Θα του πεις: Εμ... θέλω να δω εάν μου λέει αλήθεια ο πωλητής :o

Άποψή μου: Εάν αυτός ο μηχανικός σε τέτοια απάντηση από εσένα, συνεχίσει και κάνει αυτό που του ζητάς, ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ για το ποιόν του.

Πρόταση
    Απλά ζητάς το χαρτί του τελευταίου ΚΤΕΟ, που γράφει τα χιλιόμετρα κατά την ημερομηνία που πέρασε έλεγχο η μοτό; Άλλωστε, συνήθως, η όποια επέμβαση γίνεται λίγο πριν την πώληση, οπότε εάν δεν είναι πρόσφατα περασμένο το μοτασακό από ΚΤΕΟ, πιθανόν να μην είχαν πειραχτεί τα χιλιόμετρα τότε. Παρόλα αυτά ξαναλέω... για το TDM μιλάμε... δεν χαλάει το ρημάδι. Επίστρωση νικασίλ έχουν τα κύλινδρα και εάν δεν το αφήσεις χωρίς λάδια (πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τα καταφέρεις στο TDM900), θα γράψεις τόσα χιλιόμετρα που δεν μπορεί να βάλει το μυαλό σου.

Εν κατακλείδι
    Το μοτοσακό αυτές τις χρονιές (2002, 2003, 2004) πονάει στο TPS και στον τεντωτήρα της καδένας. Για το TPS έχει γίνει επίσημη ανάκληση και μπορείς να πας όποτε σου γουστάρει έστω και μετά από χρόνια σε επίσημο συνεργείο και με τον αριθμό πλαισίου να σε φτιάξουν. Για τον τεντωτήρα δεν έχει γίνει ανάκληση, αλλά τον ακούς (εάν ξέρεις). Αν πάλι σου προκύψει στην πορεία, ~110€ κάνει συν την εργασία.

Αυτό που δεν μπορείς να ξέρεις είναι π.χ. εάν σου κάτσει κανένα πηνίο, κανένα ρουλεμάν τροχού ή σταυρού, τίποτα καρβουνάκια μίζας, και άλλα τέτοια, που είναι πράγματα τα οποία δεν σε προειδοποιούν και ΝΑΙ έχουν να κάνουν:

• Με τα χιλιόμετρα,
    • Με την χρήση
    • Με τον χρόνο
    • .. και συνδιασμό των παραπάνω  ;)

Όπως και να έχει ή είσαι γνώστης και τα κοιτάς ή δεν είσαι και πας σε κάποιον που (ελπίζεις να) είναι γνώστης.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 17, 2016, 04:50:58 μμ από katman »

Αποσυνδεδεμένος geoiat

• Μέλος της Λέσχης
    • *
    • Total likes: 12
    • μπουχουχου!!!!!!
    « Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 21, 2016, 12:14:16 πμ »
  • Publish
  • νταξει ειναι λιγο δυσκολο να καταφερεις να κανεις τετοιο ελεγχο σε μηχανακι που μπορει να αγορασεις...πιο πολυ το εγραψα για να μαθει ο φιλος πως τα γυριζουν τα χιλιομετρα.

επεισης για να βγουν τα οργανα μονο ζελατινα και πανελ πρεπει να βγει το εχω δει μπροστα μου

Αποσυνδεδεμένος nikoss

• Περαστικός από εδώ
    • *
    « Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 21, 2016, 08:48:03 μμ »
  • Publish
  • ευχαριστω πολυ ολους σας με καλυψατε....τι κανω ομως αραγε......να μαζεψω κανα 1000ρικο ακομα να παρω κατι καλυτερο?κατι αλλο απο funduro σε tdm 900 θα χει τρελη διαφορα σε ολα φανταζομαι ε???

Αποσυνδεδεμένος vassilisv

• Φίλος του Forum
    • **
    • Total likes: 1
    « Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 22, 2016, 12:23:54 μμ »
  • Publish
  • Ήδη από funduro σε TDM 900 έχει τρελλή διαφορά. Τα μόνα που δεν έχουν τρελλή διαφορά από το Funduro είναι τα GS650 / τρανσαλπ / πήγασος κλπ.

Αποσυνδεδεμένος katman

« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 07, 2016, 09:36:34 μμ »
  • Publish
  • Έπεσα σε αυτό το άρθρο και θυμήθηκα την κουβέντα μας και είπα να το μοιραστώ μαζί σας: http://flashnews.gr/post/265956/etsi-gyrizoyn-ta-xiliometra-sta-metaxeirismena-aytokinhta-binteo

Αποσυνδεδεμένος parmalatix

• Περαστικός από εδώ
    • *
    « Απάντηση #9 στις: Μάιος 15, 2016, 10:07:35 μμ »
  • Publish
  • Εχει απολυτο δικιο ο katman bro...το μηχανακι δεν παθαινει τιποτα.αξιολογησε λιγο τον ιδιοκτητη,πηγαινε κ καπου να διυν φθορες κ μηπως εχει πεσει απο κανα βουνο κ ειναι ζαβο κ παρτο.Τα χιλιομετρα ειναι αρκετα λιγα για να ειναι πραγματικα αλλα μη σε πολυαπασχολει.οπως ειπε κ ο φιλος τα χιλιομετρα που θα γραψεις δεν μπορεις να τα φανταστεις.

Στάλθηκε από το K6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

κι αφού βάλω σε μια τάξη τ'ασυμάζευτα....

Φιλικοί Ιστιότοποι

Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

TDM Λέσχες Εξωτερικού

TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria