αν την πας σε μαστορα δικο σου για ελεγχο πες του να ανοιξει το κοντερ και να κοιταξει αν υπαρχουν εντονα σημαδια απο καλάι στην πλακετα...αν ναι τοτε τα χιλιομετρα εχουν αλλαχτει.
Θα αστειεύεσαι φαντάζομαι έτσι; Θα πάρεις την μοτό που ο άλλως πουλάει και θα την πας σε συνεργείο και περιμένεις ο μηχανικός να αρχίσει να λύνει και να βγάζει:
- Αριστερό μάγουλο
- Δεξί μάγουλο
- Πάνελ οργάνων
- Ζελατίνα
- Μούτρο
- Όργανο
- ... και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί και να χρειαστεί για να πάρει το όργανο στα χέρια ώστε να κάνει...
- Αποσυναρμολόγηση οργάνου

... και όλα αυτά για να επιβεβαιώσεις εάν κάποιος έχει επέμβει και έχει πειράξει τις κολλήσεις (που ναι όντως ισχύει αυτό που λες), αλλά πραγματικά ποιός μηχανικός θα στο κάνει αυτό; Και στην ερώτηση του μηχανικού:
Φίλε, γιατί να το κάνουμε αυτό; Θα του πεις:
Εμ... θέλω να δω εάν μου λέει αλήθεια ο πωλητής
Άποψή μου: Εάν αυτός ο μηχανικός σε τέτοια απάντηση από εσένα, συνεχίσει και κάνει αυτό που του ζητάς, ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ για το ποιόν του. ΠρότασηΑπλά ζητάς το χαρτί του τελευταίου ΚΤΕΟ, που γράφει τα χιλιόμετρα κατά την ημερομηνία που πέρασε έλεγχο η μοτό; Άλλωστε,
συνήθως, η όποια επέμβαση γίνεται λίγο πριν την πώληση, οπότε εάν δεν είναι πρόσφατα περασμένο το μοτασακό από ΚΤΕΟ, πιθανόν να μην είχαν πειραχτεί τα χιλιόμετρα τότε. Παρόλα αυτά ξαναλέω... για το TDM μιλάμε... δεν χαλάει το ρημάδι. Επίστρωση νικασίλ έχουν τα κύλινδρα και εάν δεν το αφήσεις χωρίς λάδια (πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τα καταφέρεις στο TDM900), θα γράψεις τόσα χιλιόμετρα που δεν μπορεί να βάλει το μυαλό σου.
Εν κατακλείδιΤο μοτοσακό αυτές τις χρονιές (2002, 2003, 2004) πονάει στο TPS και στον τεντωτήρα της καδένας. Για το TPS έχει γίνει επίσημη ανάκληση και μπορείς να πας όποτε σου γουστάρει έστω και μετά από χρόνια σε επίσημο συνεργείο και με τον αριθμό πλαισίου να σε φτιάξουν. Για τον τεντωτήρα δεν έχει γίνει ανάκληση, αλλά τον ακούς (εάν ξέρεις). Αν πάλι σου προκύψει στην πορεία, ~110€ κάνει συν την εργασία.
Αυτό που δεν μπορείς να ξέρεις είναι π.χ. εάν σου κάτσει κανένα πηνίο, κανένα ρουλεμάν τροχού ή σταυρού, τίποτα καρβουνάκια μίζας, και άλλα τέτοια, που είναι πράγματα τα οποία
δεν σε προειδοποιούν και
ΝΑΙ έχουν να κάνουν:
- Με τα χιλιόμετρα,
- Με την χρήση
- Με τον χρόνο
- .. και συνδιασμό των παραπάνω

Όπως και να έχει ή είσαι γνώστης και τα κοιτάς ή δεν είσαι και πας σε κάποιον που (ελπίζεις να) είναι γνώστης.