• Γεια χαρά Επισκέπτης
  • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
  • Αποστολέας Θέμα: tdm 850 μικροπροβλήματα  (Αναγνώστηκε 491 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dim_mousatos

• Περαστικός από εδώ
    • *
    • Total likes: 0
    • Φύλο: Άντρας
    tdm 850 μικροπροβλήματα
    « στις: Μάρτιος 18, 2016, 01:00:04 μμ »
  • Publish
  • Καλησπέρα στην παρέα. Είμαι κάτοχος εδώ και περίπου 1 έτους ενός TDM 850 του 2001. Γενικότερα το μηχανάκι είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση παρά τα 77.000 χιλιόμετρα του, με εξαίρεση κάποια μικροπροβλήματα ( έτσι νομίζω ) που με προβληματίζουν.

Καταρχήν οι ταχύτητες "γρατσουνάνε" αρκετά και πολλές φορές κουμπώνουν δύσκολα , ειδικά από αλλαγή 1η - 2α. Επίσης έχει 2 μικρές τρυπούλες στους λαιμούς της εξάτμισης που έχω αμελήσει να τις κλείσω η αλήθεια είναι , και αναρωτιέμαι μήπως επηρρεάζουν την απόδοση.

Τέλος στο τελευταίο σέρβις το οποίο έκανα μόνος μου έβαλα Motul 5100 15/50 , και παρατηρώ πάλι κάψιμο λαδιού σε υπερ του δέοντος επίπεδα , παρότι το μηχανάκι το δουλεύω με ευλαβική προσοχή , χωρίς να το σπάω και με οδήγηση που θα κορόιδευε και 70χρονος με innova.

Επειδή το αγαπάω το μηχανάκι και δεν θέλω να το πουλήσω θα εκτιμούσα κάποιες προτάσεις ή συμβουλές στα παραπάνω προβλήματα.

ps. Όσον αφορά τον φωτισμό στο δίλλημα xenon ή osram λάμπες τι θα μου προτείνατε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος despot

• Μέλος του Δ.Σ
    • Moderator
    • Total likes: 346
    • ((Ð)) You might be an Motorcycle man if ...
      • Σχετικα με εμενα
    Απ: tdm 850 μικροπροβλήματα
    « Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 18, 2016, 10:10:16 μμ »
  • Publish
  • Kαλως ηρθες

Καταρχήν τα 77.00 χλμ είναι πταίσμα, για το κιβώτιο να ξέρεις ότι τα περισσοτερα της ΥΑΜΑΗΑ αυτής της γενιάς δουλεύουν κάπως ετσι απροβλημάτιστα

Tωρα όσο αναφορα τα λάδια (τα ίδια βάζω και εγώ, στη δικιά μου αρχίζει να τα σπάει / καίει μετά από τα 3 χιλ.χλμ και μετά ) θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό, με συχνό έλεγχο δεν θα αντιμετωπίσεις άλλο πρόβλημα πέραν τούτου ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2016, 10:14:58 μμ από despot »

Αποσυνδεδεμένος dim_mousatos

• Περαστικός από εδώ
    • *
    • Total likes: 0
    « Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 18, 2016, 10:44:41 μμ »
  • Publish
  • Δηλαδή αντιβιρικά και να ανοίξω δουλειές με τσιμουχάκια βαλβίδων κτλ να μην τα σκαλίζω...?

Αποσυνδεδεμένος Dhmhtrhs89

« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 24, 2016, 09:12:08 μμ »
  • Publish
  • Καλησπέρα. Τα 850 έχουν αυτό το πρόβλημα με το να καίνε λάδι. Λύση  υπάρχει με το ανάλογο κόστος. Όσο για το γρατζουνίσματα υπάρχουν 2 λύσεις. Ρίχνεις ένα καθοριστικό μέσα στο λάδι που το αλλάζεις μετά απο δέκα λεπτά λειτουργείς και αν δε πιάσει τότε πρεπει να το δει μηχανικός. Όσο για το φωτισμό ειναι θέμα δικό σου αλλά μια λύση ειναι και το led. Όσο αφορά τους λαιμούς πρεπει να τους επιδιορθώσεις αν γίνετε αλλιώς να τους αντικαταστήσεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φιλικοί Ιστιότοποι

Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

TDM Λέσχες Εξωτερικού

TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria