• Γεια χαρά Επισκέπτης
  • Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων από την τελευταία επίσκεψη.
  • Αποστολέας Θέμα: Λαμπάκι ABS  (Αναγνώστηκε 3355 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TDM900-07

• Φίλος του Forum
    • **
    • Total likes: 0
    • Φύλο: Άντρας
    • Πολλές ευχές...πολλές στροφές!
    Λαμπάκι ABS
    « στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 11:25:56 πμ »
  • Publish
  • Παίδες την καλημέρα μου,

Εχω το TDM900 του 07 με ABS. Από τις πρώτες μέρες κατοχής της μοτοσυκλετας μου, αναβόσβηνε μερικές φορές το λαμπάκι του ABS. Μου το έκανε με ζέστη, πρωί, βράδυ, πατώντας μπροστινό ή πισινό φρένο.

Φυσικά το πήγα στην Yamaha όπου μου είπαν ότι δεν έχει κρατήσει κάποια βλάβη στον εγκέφαλο, και μπορεί να είναι να από τους αισθητήρες....Αλλά πρέπει να στο ξανακάνει και να μας το φέρεις με αναμμένο το λαμπάκι....

Κανείς που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
    Θηλυκά και μηχανές, έχουν πίκρες και χαρές...!

Αποσυνδεδεμένος scotty

• Moderator
    • Total likes: 40
    • Ζησε σημερα αυτα που δεν θα μπορεις να ζησειςαυριο
      • http://scottyfjr.wordpress.com/
    Απ: Λαμπάκι ABS
    « Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 11:29:57 πμ »
  • Publish
  • Αν θελεις για καλυτερη και ποιο σωστη αποψη , μπορεις να το βαλεις και στην ενοτητα του GOUZI , μια και ειναι ο μηχανικος που απαντα στις ερωτησεις της λεσχης  και γενικα του φορουμ σε τετοια θεματα

Αποσυνδεδεμένος TiDiMe

• Γεροντόσαυρος και
    • Administrator
    • Total likes: 15
      • http://www.mtzortzakis.gr
    « Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 11:30:29 πμ »
  • Publish
  • Μόνο μια φορά μέχρι τώρα είδα ξαφνικά το λαμπάκι αναμένο χωρίς αιτία. Εκλεισα και ξανάνοιξα τον διακόπτη
    και από τότε δεν μου το έχει παρουσιάσει ξανά.
    Αφήστε τα πληκτρολόγια και πάρτε τα βουνά.....ΤΩΡΑ....

Αποσυνδεδεμένος stealth

• ο διαγνωστικότερος
    • Μόνιμος κάτοικος του Forum
      • Automotive diagnostic solutions
    « Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 12:23:55 μμ »
  • Publish
  • Καλημερα φιλαρακια...

Λοιπον, για να εχουμε μιαν βαση στην κουβεντα πρεπει να σας πω τα εξης :

Το ΑΒS λειτουργει σαν ενδιαμεσος στο συστημα φρενων το συμβατικο. Παιρνει πληροφοριες απο τους αισθητηρες και ΜΟΝΟ και αναλογως το τι παραμετρους εχει ο εγκεφαλος αποφασιζει αν θα κανει αυτες τις "μικροδιακοπες" στην πιεση του φρενου... Οτι σφαλμα βγαζει ο εγκεφαλος αναβει το λαμπακι ενδειξης. Οταν ο εγκεφαλος εχει "διαγνωστικη μνημη" το σφαλμα μπορει να διαγνωστει κ ετεροχρονισμενα, οταν ο εγκεφαλος ΔΕΝ εχει "μνημη" διαγνωση μπορει να γινει μονο οταν το σφαλμα ειναι ενεργο... Δεν γνωριζω τι απο τα δυο συμβαινει στα μοτορια μας... :-[

Αυτο το αναβοσμημα που λεει ο φιλος ενδεχομενως να ειναι ενδειξη οτι εκεινη την ωρα το ΑΒS ειναι σε λειτουργια (που ειναι και το πιο πιθανο !!! ). Το μονο που μπορει να γινει ειναι μια μειωση της ευαισθησιας του, με τους αισθητηρες να ακουμπουν στο γραναζι του ... Επισης ειναι πιθανο να εχει λιγο τζογο ενας απο τους 2 τροχους σου...

Αποσυνδεδεμένος jskf16

• Total likes: 1
    « Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 01:47:54 μμ »
  • Publish
  • Οταν ο εγκεφαλος εχει "διαγνωστικη μνημη" το σφαλμα μπορει να διαγνωστει κ ετεροχρονισμενα, οταν ο εγκεφαλος ΔΕΝ εχει "μνημη" διαγνωση μπορει να γινει μονο οταν το σφαλμα ειναι ενεργο... Δεν γνωριζω τι απο τα δυο συμβαινει στα μοτορια μας...

μνημη εχει ,  γιατι αμα παρεις το απλο σφαλμα του πλαινου σταντ κραταει το error , απο εκει και περα αμα συνεχισεις και συνεχισεις μπορει να μη ξαναπαρει
    ας πουμε τωρα! τοτε μεσα απο το display και τα κουμπια μπορουμε να σβησουμε οτι error εχει κρατηση η μνημη! και εχει και back up αν δε κανω λαθος

• Φίλος του Forum
    • **
    « Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 02:08:18 μμ »
  • Publish

• Αυτο το αναβοσμημα που λεει ο φιλος ενδεχομενως να ειναι ενδειξη οτι εκεινη την ωρα το ΑΒS ειναι σε λειτουργια (που ειναι και το πιο πιθανο !!! ).

Μα πως μπορεί να είναι σε λειτουργία το ABS, ενώ δεν πατάω φρένο?
    Ξέχασα να αναφέρω, ότι αν ανάψω και σβήσω τον διακόπτη, το λαμπάκι σβήνει...

Αποσυνδεδεμένος stealth

• ο διαγνωστικότερος
    « Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 02:12:56 μμ »
  • Publish

• Εχω το TDM900 του 07 με ABS. Από τις πρώτες μέρες κατοχής της μοτοσυκλετας μου, αναβόσβηνε μερικές φορές το λαμπάκι του ABS. Μου το έκανε με ζέστη, πρωί, βράδυ, πατώντας μπροστινό ή πισινό φρένο.

Σορυ φιλος , αλλα εγω αλλα καταλαβα απο το ποστακι σου...

Αποσυνδεδεμένος LaNeK

« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 02:44:34 μμ »
  • Publish
  • Το λαμπάκι του abs ανάβει ΜΟΝΟ όταν παίζει πρόβλημα με κάποιο μέρος του κυκλώματος του ΑΒS και όχι κατά το φρενάρισμα.

Από τελική πως είναι το μηχανάκι σου;
    Το ρωτάω αυτό γιατί είχε τύχει να είμαι μπροστά, όταν ήρθε ένα 900/07 στον Γκούζι με πρόβλημα στον αισθητήρα του πίσω ABS.
    Το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν μπορούσε να πάει πάνω από 160. Μόλις του άλλαξε μια ζάντα με μοντέλο του 06, όλα καλά.
    Έμεινα από περιέργεια να δω τί θα γίνει. Τελικά έφυγε προσωρινά με την ζάντα του 06 και λογικά το ξανα-μαστορέψανε κάποια άλλη μέρα.

Ήθελα να ήξερα πως διαόλο έκανε τσεκ το παιδί που το είχε με τέτοιεσ ταχύτητες στο Δαφνί, καθημερινή απόγευμα...
    (p)hear the back side of the (p)horse

Αποσυνδεδεμένος stealth

• ο διαγνωστικότερος
    « Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 03:17:54 μμ »
  • Publish
  • Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει στο παραδειγμα του ΛαΝεΚ...  :o :o :o

Αυτο με την τελικη δεν ξερω τι παιζει γιατι δεν εχει συστημα αποφυγης της ολισθησης κατα την επιταχυνση (ASR) , ή μηπως εχει ? Δεν το γνωριζω αλλα δε νομιζω κιολας...

Οταν του αλλαξε τη ζαντα , πιθανο να του την αλλαξε για να εχει και το γραναζι του ΑΒS μαζι οποτε μαλλον ειχε προβλημα το γραναζι του και ενεργοποιουσε το ΑΒS... Εχει συμβει πολλες φορες.

Σε καποια ΑΒS το λαμπακι αναβει κατα την πεδηση οταν ειναι σε χρηση το ΑΒS... Στα δικα μας δεν ξερω...  :-\

Ενιγουεϊ, πρεπει να πας να το δει καποιος γιατι κατι δε μας λες σωστα εσυ ή κατι δεν καταλαβαινω εγω σωστα... Ή κανε μια πιο σαφη περιγραφη του προβληματος και μπορει να σε κατατοπισω καλυτερα πιθανον...

• Φίλος του Forum
    • **
    « Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 03:56:09 μμ »
  • Publish

• Από τελική πως είναι το μηχανάκι σου;

Δεν του έχω πιεί το αίμα ακόμα....αλλά μέχρι τα 170 πάει άνετα....6η και 6500 rpm...

Ευχαριστώ πάντως, και εις αναμονή μέχρι να ξαναναψει όπου και θα το πάω απευθείας στην Yamaha...μόνο να ανάψει ώρες που θα είναι ανοιχτά.... ;D

Αποσυνδεδεμένος LaNeK

« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 03:56:57 μμ »
  • Publish
  • Δεν έχει, απλά ο αισθητήρας πρέπει να είναι συνδεδεμένος και με την ηλεκτρονική και έστελνε άλλα αντί άλλων σήματα και ανάλογα μίγματα προς καύση... Αν ξαναπεράσω από Γκούζι θα τον ρωτήσω τί απέγινε τελικά
    (p)hear the back side of the (p)horse

Αποσυνδεδεμένος yamdoc

• Μπεμβεδακιας σκατοφλωρος
    • R
    « Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 20, 2008, 11:56:00 μμ »
  • Publish
  • Εχει αναφερθει σε αλλο ποστ αλλα για να μην ψαχνουμε... Οσο κι αν ακουγεται ασχετο εχεις αλλαξει την πισω λάμπα?

Φιλικοί Ιστιότοποι

Vstrom Hellas Club Varadero Club Hellas Varadero Forum

TDM Λέσχες Εξωτερικού

TDM Italia TDM Romania TDM Bulgaria