0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
κοιτα να δεις , αυτο που αναφερανε τα παιδια εδω εχει καποια λογικη , απο την αλλη και εμενα δεν ειχε κανενα προβλημα η αλλαγη του TPS δεν ειναι μπες βγεςθελει και τη ρυθμισουλα του ειτε απο το πλαι που εχει καποιες βιδες γιατι θεση της πεταλουδας ειτε απο το display! αυτο μπορεις να το δεις και μεσα απο το diag ,να ξερεις οτι το TPS ειναι ενας αισθητήρας που χρησιμοποιείται για να ελέγξει τη θέση της ρυθμιστικής βαλβίδας σε μια μηχανή εσωτερικής καύσεως. Ο αισθητήρας βρίσκεται συνήθως στον άξονα των πεταλούδων έτσι ώστε να μπορεί άμεσα να ελέγξει τη θέση της βαλβίδας των ρυθμιστικών βαλβίδων πεταλούδων. Ο αισθητήρας είναι συνήθως ένα ποτενσιόμετρο και επομένως παρέχει μια μεταβλητή αντίσταση εξαρτώμενη από τη θέση της βαλβίδας πεταλούδων (και ως εκ τούτου θέση ρυθμιστικών βαλβίδων). Το σήμα των αισθητήρων χρησιμοποιείται από τη μονάδα ελέγχου των μηχανών (ECU) ως εισαγωγή στο σύστημα ελέγχου του. Το συγχρονισμό ανάφλεξης και ο συγχρονισμός εγχύσεων καυσίμων (και ενδεχομένως άλλες παράμετροι οπως πιεση αερα , εισαγωγη αερα κ.α) αλλάζουν εξαρτημένος από τη θέση της ρυθμιστικής βαλβίδας, και εξαρτημένος επίσης από το ποσοστό αλλαγής εκείνης της θέσης.Ετσι λοιπον καταλαβαινεις οτι εχει καποια διαχειρηση καυσιμου οπου αμα δε ρυθμιστει σωστα ισως να μην εχεις τη σωστη αποδοση!Το TPS αν ξερεις να το μετρησεις με ενα βολτομετρο , αφου ειπαμε ποτενσιομετρο ειναι και εχει καποια αντισταση , αυτη πρεπει να εχει ενδειξει περιπου 5 βολτ.Τελος αν για καποιο λογο εχει ταση κατω απο τα 5 βολτ , αυτο τοτε δεν θα εχει την ικανοτητα να μεταφρασει τη χαρτογραφηση του κινητηρα , με αποτελεσμα οι στροφες να πεσουν παρα πολυ και να σβησει ή να γενικοτερα να υπαρχει αρρυθμια εντονη χωρις ο κινητηρας να εχει δυναμη , τοτε θα φανουν error στο display απο τη μοναδα του εγκεφαλουτα οποια ο μηχανικος θα τα αναγνωρισει , αν δε σε προειδοποιησει η μηχανη ποιο πριν!
αλλα κανα σβησιμο το κανει
Εγω δεν το αλλαξα αλλα δε μου εχει σβησει ποτε και ουτε μου εχει ερθει χαρτι απο τη Γιαμαχα....
Φιλικοί Ιστιότοποι
TDM Λέσχες Εξωτερικού